İTÜ tarafından Suat Hayri Aka'ya Teşekkür Plaketi takdim edildi

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde yapılan tören, denizcilik dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Törenin açılış konuşmasını İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin yaptı. Prof. Dr. Ahmet Ergin, yaptığı konuşmada: “Sayın Suat Hayri Aka, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı son müsteşarıydı. 1994 yılından itibaren 12 yıl boyunca kesintisiz olarak fakültemizde Gemi İşletmeciliği dersi verdi. O ders özellikle Suat Hayri Aka gibi Gemi İşletmeciliğini bizzat icra eden ve World Maritime University’de akademik çalışmalarda bulunmuş birisi tarafından verilmesi bizim için büyük bir şans. Sayın Suat Hayri Aka’yı biz fakülte olarak 25 yıldır tanıyoruz. Kendilerini 2006 yılından itibaren Ankara’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda önce Müsteşar Yardımcılığı daha sonra da Müsteşar olarak göreve başlaması nedeniyle mecburiyetten derslerini sonlandırmak zorunda kalmıştı. Mütevazi kişiliğinden dolayı kendileri ile her zaman rahat bir diyaloğumuz olmuştur. Kendisi bize her zaman bize bir telefon uzaklığında olmuştur. Mezuniyet törenlerimiz dahil olmak üzere tüm etkinliklerimize katılmaya özen göstermiştir. Bunun için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisi Eylül ayında Uluslararası Havacılık Teşkilatında Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilcisi olarak atanmasından dolayı Kanada’da göreve başlamadan önce böyle bir etkinlikle kendilerine fakültemize vermiş olduğu değer ve katkılardan dolayı teşekkür etmek ve yeni görevini tebrik ederek başarılar dilemek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Ergin’in ardından ARGELA CEO’su Bülent Kaytaz kürsüye çıktı. Bülent Kaytaz yaptığı konuşmada Suat Hayri Aka’ya, Telekom sektörüne verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Daha sonra kürsüye İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır çıktı. Salih Zeki Çakır’ın yaptığı konuşma şu şekilde: “Suat Hayri Aka ile hem okul içerisinde hem meslek hayatımızda birlikteliğimiz var. Ben 29 Ekim Gemisinde ikinci kaptandım kendisi üçüncü kaptan olarak çalıştı. Daha sonra iş hayatında birlikte projeler yaptık. Bürokraside de çok yoğun mesai içerisinde bulunduk. Bizle sektördeki değişik STK’lar ile şimdi de Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı olarak kendisinden her zaman azami derecede sektörün sorunlarının çözümünde istifade ettik. Sayın Suat Hayri Aka, şahsında bir başarı hikayesini somutlaştırmış bir arkadaşımız, kardeşimiz ve meslektaşımız. Ekim ayı kendisi için bereketli bir ay oldu. Piri Reis Üniversitesi’nde Fahri Doktora aldı, biz de kendisine Deniz Ticaret Odası’nda Denizcilik Hizmet Plaketi verdik. Şimdi de Teşekkür Plaketi takdim ediliyor. İnşallah daha nice başarılar nasip eder ve kendisini daha iyi yerlerde görürüz. Bizler denizcilik camiası olarak Sayın Suat Hayri Aka’yı aramızda görmeyi tercih ederiz. İnşallah dönüşünüz yine denizciliğe olur ve birlikte sektörümüze, denizciliğe ve ülkemize hizmet ederiz.”


Salih Zeki Çakır’ın ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Suat Bey, Denizcilik Fakültesi mezunu ama Gemi İnşaat, gönlündeki yer. Gönlündeki yerde zaten hak ettiği övgüyü de görüyor. Kendisine teşekkür ederiz. Buraya daha fazla emeği var. Binali Yıldırım Bey ile çok güzel bir ekiptiler. Binali Yıldırım Bey orkestra şefi, Suat Hayri Bey’e de başkemancı demek istiyorum. İyi ki var ve iyi ki bizimle beraber oldu. Her seferinde bir sıkıntımız olduğunda kendisini arardık. Yeni görevinde başarılı olacağına eminim. Kendisine yolu ve bahtı açık olsun demek istiyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı eski Müsteşarı ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilcisi Suat Hayri Aka, ‘Denizcilik ve Deniz Ticaretine Güncel Bir Bakış’ başlıklı konuşmasında denizcilik sektörü hakkında katılımcılarla görüşlerini paylaştı.

Suat Hayri Aka’nın konuşmasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, Suat Hayri Aka’ya teşekkür plaketi takdim etti.

KAYNAK: TÜRKDENİZMEDYA
DENİZHABER

Editör: TE Bilişim