İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ '' VİRA BİSMİLLAH '' DEDİ..

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bugünlerde çok başka bir heyecanla günlerini geçiriyor. 120 yılı aşkın tarihiyle yıllardır Türk Deniz Ticareti filosuna ve Dünya denizlerine kaliteli iş gücü ve yönlendirici beyinler yetiştiren İTÜ Denizcilik Fakültesi yıllardır özlediği ve gerçekleştirmek istediği '' Okul Gemisinde Staj '' imkanını bu sene, bünyesinde bulunduğu İstanbul Teknik Üniversitesi desteğiyle aktif olarak gerçekleştirebilir hale getirmiştir.

Okul bünyesinde bulunan eğitim gemilerinden MTA SISMIK - 1 gemisi fakülte personeli , gemi personel ve zabitan kadrosu ve son olarak 1 aylık tersahane döneminden sonra gerekli düzenlemeler yapılarak donanımlı bir şekilde staj yapılabilir hale getirilmiştir. Okuldaki öğrencilerin bizzat başvuruları sonucu sınıf, not ortalaması ve eksik kısa dönem staj günleri dikkate alınarak yapılan seçimlerde, İTÜ DF staj işleri başkanlığı 25 tane deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği öğrencisinin gemide staj yapmasına karar vermiştir.

27 Ağustos - 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen kısa dönem stajında öğrenciler deneyimli zabitler , öğretim elemanları , gemi personeli ve bizzat gemi Kaptanı A. Faruk KARAHAN tarafından yaklaşık 30 günlük bir eğitim sürecine alınmıştır. Bu süreç içerisinde gemide görevlendirilmiş olan öğretim elemanları ve zabitler tarafından çıkarılan planda öğrenciler stajlarını gerçekleştirmektedirler.

27 Agustos günü gemiye katılan öğrenciler . gemiye katıldıkları ilk gün, sabah gemi oryantasyonu ardından geminin İTÜ DF iç limandaki son işlerini yapıp seyir hazır hale getirmişlerdir. 28 Ağustos Salı günü '' Vira Bismillah '' diyen İTÜ DF öğrencileri ve gemi kadrosu seyirlerinin ilk gününde geminin tam anlamda tanınması ve role talimleri ile geçirmişlerdir.

24 Eylül e kadar her gün yapacakları seyirlerle çalışmalarına devam edecek olan MTA SISMIK - 1 stajerleri ve gemi kadrosu yaptıkları bol uygumalı ve eğitici çalışmalarla okul gemisinde yapılacak olan stajların ne kadar önemli ve değerl oldugunun bir kez daha farkına varmıştır. Kaptanlığını A. Faruk KARAHAN ve Baş Mühendisliğini C. Seçkin MENGEÇİN yaptıgı MTA SISMIK - 1 gemisinde 3  zabit ,2 araştırm görevlisi,2 mühendis , 9 personel ve 25 adet güverte stajeri yer almaktadır. Detaylı bilgi ve fotoğraf için http://www.itudfkariyerkulubu.com/ adresine bakabilir ve haftalık olarak konulacak fotoğraflar ve gelişmeleri takip edebilirsiniz

KAYNAK : İTÜ DF KARİYER KULÜBÜ

KAPTAN : A. FARUK KARAHAN
1. ZABİT : A. TUĞSAN İŞİAÇIK ÇOLAK
2. ZABİT : MUMİN AZAK
3. ZABİT : HUSEYİN TURKEL
Araştırma görevlisi : TUBA KEÇECİ
Araştırma görevlisi : SELİM AKSOY
BAŞMÜHENDİS: C. SEÇKİN MENGEÇİN
2. MÜHENDİS : H. MÜCAHİT ÖZCAN
3. MÜHENDİS : R. UĞUR ELDEM

T/S MTA SISMIK - 1
IMO NO:5154806
TANITMA İŞARETİ: TCVR
GROSS TONU: 667
NET TONU : 200
ANA MAKİNE GÜCÜ : 782 KW

Editör: TE Bilişim