Festival kapsamında gerçekleştirilen ‘ödül töreni’ ve ‘hoş geldin töreni’nde İTÜ Rektörü Prof.Dr.Muhammed Şahin, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Kemalettin Gür,  Kaptan Altay Altuğ, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler, Öğretim üyeleri, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal, DEFAV Başkanı Bülend Temur ve İTÜ DEFAMED Başkanı Baybora Yıldırım gibi isimler yer aldı.

Festival kapsamında Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Romanya'dan pek çok denizcilik öğrencisi ile birlikte Türkiye'nin önde gelen denizcilik okulları olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin de büyük oranda gerçekleştirdiği katılımla, tüm denizcilik öğrencileri birlik olarak festivali coşkulu bir şekilde kutladılar. Ayrıca Tunceli Üniversitesi’nden öğrenciler de dedeleri ile birlikte misafirler arasındaydı.

Misafir öğrenciler için düzenlenen “hoş geldin töreni” İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından yabancı misafir öğrenciler sırasıyla kendi ülkelerinin milli marşlarını okudular. Denizcilik Fakültesi Dekanı Nil Güler’in törendeki konuşmasının ardından ödül törenine geçildi ve yapılan yelken ve kürek yarışları kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde pek çok öğrenciye ödülleri verildi.

Ödül töreninden sonra misafirlere DEFAV tarafından işletilen Fakülte kantininde akşam yemeği ikram edildi.

Denizcilik Festivali'nde kürek yarışları, yelken yarışları, Akdeniz Gemisi gezisi, seyir kulesi gezisi, denizcilik yarışmaları, kürek ve yelken eğitimleri, festival alanı aktiviteleri, konserler ve gösteriler, Yağmur Çocuklar Özel Eğitim Merkezi gösteri ve tekerlekli sandalye dağıtımı, yurt dışı ve yurt içinden gelen misafirlere İstanbul gezisi gibi  pek çok etkinlik vardı.

Denizcilik Fakültesi öğrencileri festivalde önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak olan final sınavları öncesinde Yüksek Sadakat, Bulutsuzluk Özlemi, Sahte Rakı ve Albatros gibi müzik gruplarının konserleriyle stres attılar. 

Editör: TE Bilişim