İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin gerçekleştirdiği Genel Kurulda; kurulmakta olan Türkiye Denizcilik Federasyonu'na delege olarak gönderilecek Dernek üyeleri için seçim yapıldı.

Konuyla ilgili Derneğin resmi vweb sitesinde (http://www.itudefamed.org.tr) yayınlanan açıklama şöyle:

"Derneğimizin 48. Genel Kurulu 15/10/2011 tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi’ nde olağanüstü olarak gerçekleştirilmiştir.

Genel Kurul’ da Divan Başkanlığını Müh. Feramuz Aşkın, Başkan Yardımcılığını Kapt. Cengiz Karabüber, Divan üyeliklerini Müh. Yaşar Çoban ve Müh. Yaşar Canca üstlenmiştir.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasından sonra oturuma geçilmiştir.

Genel Kurulun tek gündem maddesi; Denizcilik Federasyonu’ nda derneği temsil edecek delegelerin seçimi olmuştur.

Gündeme ilişkin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Müh. Selçuk Şenkal yapmış, ardından, Müh. M. Bülend Temur, Müh. Erkan Dereli, Kapt. Atilla Kocataş, Kapt. Hasan Terzi, Kapt. H. Tunç Kurtluoğlu, Kapt. Cengiz Karabüber ve Divan Başkanı Müh. Feramuz Aşkın görüşlerini sunmuş ve değerlendirmelerde bulunmuşlardır.

Görüş ve değerlendirmelere göre ;

Tüzüğünde açıkça belirtildiği üzere; Denizcilik Federasyonu’ nun denizcilik sektörünün en geniş anlamda, tüm sivil kurum ve kuruluşlarını barındıran, onların ve üyelerinin ulusal ve uluslararası her türlü etkinliğinde yanında olan ve ortak çıkarlarını koruyan bir yapıda olması ve bu yolda çalışılması gerekliliği ifade edilmiştir. Dernek olarak, geçmişte de bu yöndeki çalışmaların samimiyetle daima içinde olunduğu ve öncülük edildiği bir kez daha dile getirilmiştir.

Yapılan seçimde;

( Mezuniyet yılı sırasına göre )

Müh. Erkan DERELİ
Kapt. Saim SİVRİ
Müh. Feramuz AŞKIN
Kapt. Hamit Naci ÖZYAZICI
Müh. Selçuk ŞENKAL
Kapt. Ömer ARAZ
Kapt. H. Tunç KURTLUOĞLU
Müh. İbrahim KARAKOÇ
Kapt. Haluk ÖZERTEN
Kapt. Alaattin KURT
Müh. / Av. Mahmut C. KARAMAN
Kapt. Cahit İSTİKBAL
Müh. M. Bülend TEMUR
Müh. Ahmet HAMZA
Müh. M. Oytun AYIK
Kapt. Ali Burçin EKE

Denizcilik Federasyonu’ nda İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunlar Derneği’ ni temsil etmek üzere seçilmişlerdir. Çalışmalarında kendilerine başarılar dileriz."

Editör: TE Bilişim