Bir o kadar sayıda işsiz denizci de gemiye katılmayı bekliyor ve COVID ile ilgili seyahat kısıtlamalarından ve mürettebat değişikliğini engelleyen diğer hükümet politikalarından etkilenen tahmini 600.000 denizci olduğu öngörülüyor.

Bugün ITF’nin dünya hükümetlerine 'Yeter' demesinin ve bağlı kuruluşlarının kontratlarını tamamlayan dünya denizcilerine çalışmayı bırakarak, gemiden inme ve evlerine, ailelerine geri gönderilme haklarını uygulamalarına yardımcı olacaklarını söylemelerinin üzerinden bir ay geçti.

ITF, 15 Temmuz'dan bu yana bir miktar olumlu hareket olduğunu, ancak hükümetler tarafından küresel işleyen mürettebat değişikliklerini desteklemek için gereken pratik muafiyetleri ve protokolleri getirmek için çok az ilerleme kaydedildiğini söylüyor.

“300.000 denizci bu gemilerde hapsolduve 300.000 kişi de evde mali yıkımla karşı karşıya, tekrar para kazanmaya başlamak için umutsuzca bekliyor.’’ ITF, hükümetlerin giderek büyüyen mürettebat değişim krizini çözmenin önündeki en büyük engel oduğunu söylüyor.

ITF Genel Sekreteri Stephen Cotton. “Hükümetler, daha fazla insanın ölmesini ya da daha kötüsünü yaşamadan önce hareket etmeli. Acil eylem gerekiyor.” dedi.

“ITF olarak, denizcileri sözleşmeleri bittikten sonra çalışmayı bırakma ve ailelerine geri dönme haklarını kullanma konusunda desteklemeye hazır olduğumuzu gösterdik. Geçen ay, binlerce denizciye bu temel hakkı nasıl uygulayabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunduk ve yardım ettik.” dedi.

‘’Ancak üzücü gerçek şu ki, hükümetler ihtiyaç duyulan düzenlemelere göre çalışmıyor ve bazı hükümetler geriye doğru gitti.” dedi ITF Denizciler Bölümü başkanı Dave Heindel ve şöyle devam etti: "Avustralya ve Rusya gibi deniz ticareti gelişmiş ülkeler, bu konuya ağırlıklarını vermeye başlamalı"

Heindel, ITF'nin bu ayın başlarında mürettebat değişikliği konusundaki sanal zirvede durumu iyileştirme sözü veren 13 hükümetin eylemlerini yakından izleyeceğini ve takip edeceğini söyledi.

Heindel "Hükümetlerin sözlü beyanları artık kabul edilebilir bir çözüm değil!" dedi.

Editör: TE Bilişim