Hafta sonu, bir İtalyan Donanması firkateyninin, ürün tankeri Torm Alexandra'yı Gine Körfezi'nde uğradığı bir korsan saldırısından kurtardığı bildirildi.

Cumartesi sabahı Benin kıyılarının 160 deniz mili açıklarında Torm Alexandra isimli gemiye yaklaşan korsanlar kısa sürede gemiye çıktı. Mürettebatı yardım çağrısı göndererek geminin korsanların giremeyeceği bölümlerine çekildi.

Martinengo isimli İtalyan donanmasına ait bir fırkateyn sinyali aldı ve olay yerine helikopterini sevk etti. Helikopterlerin uyarı atışı yapmaya başlamasıyla korsanların ateşe karşılık vererek kaçtıkları belirtildi. Saldırganları yakalamak için bir Benin Donanması devriye botu gönderildi.

Deniz güvenliği şirketi Praesidium International'a göre, Torm Alexandra'nın 21 mürettebatının tamamı güvende.

Torm Alexandra, bu hafta sonu Gine Körfezi'nde korsanlarla karşılaşan ikinci ticari gemi oldu. Cumartesi akşamı, Escravos'un yaklaşık 130 deniz mili güneyindeki bir mevkide yedi silahlı korsandan oluşan bir sürat teknesi tarafından Wesley isimli tankere yaklaşıldı. Fakat Torm Alexandra'nın aksine Wesley gemisinde silahlı bir güvenlik ekibi vardı. Ateş açılarak korsan teknesinin uzaklaşmaya zorlandığı bildirildi. Gemi ve mürettebat ise herhangi bir zarar görmedi.

Editör: TE Bilişim