MSC Cruises, yeni sağlık protokollerini detaylandırırken, Avrupa'da kruvaziyer faaliyetine devam etmek için ilk planlarını açıkladı.

Şirket, başlangıçta; yaz bitmeden Schengen ülkelerinde yaşayan gezginler için Akdeniz'de potansiyel bir yeni başlangıca hazırlandığını söyledi. MSC'ye göre, mümkün olan yerlerde konukların toplu taşıma araçlarına veya uçuşlara olan ihtiyacını azaltmak için liman erişilebilirliğine odaklanacaktı.

Yerel yetkililerle birlikte çalışan MSC Cruises, normalde 6.300 yolcuya kadar hizmet veren 181.500 brüt tonluk MSC Grandiosa ve 3.200 yolcu kapasiteli 95.000 brüt ton MSC Magnifica isimli iki büyük yolcu gemisiyle hizmete yeniden başlamayı planladığını söyledi.

Ek alan sağlamak ve sosyal mesafe yaratmak için MSC, her geminin toplam kapasitesinin yüzde 70'ini kullanacağını söyledi.

Planlanan güzergahlar arasında, limanlarını yeniden deniz yolculuğuna açmayan, ancak aynı zamanda cruise operasyonlarının yeniden başlatılmasını desteklemek için sağlık ve güvenlik protokollerini onayladıklarını söyledikleri Yunanistan ve Malta'yı da var.

Bunun dışında Costa Cruises, yolculuklarına devam etmek üzere hazırlanırken planlanan sağlık protokolleri hakkında da ayrıntılar verdi ve planlanan önlemler hakkında konuştu. Ayrıca mürettebatı gemilerine geri göndermek için belirledikleri bir dizi adım açıklandı. Costa, şüpheli COVID-19 vakalarının değerlendirilmesi için iki farklı ‘’swab’’ testi de dahil olmak üzere her mürettebat üyesinin kendi ülkesinde ön tarama yapacağını söyledi.

AIDA, 5 Ağustos'ta Almanya'dan seferlerine devam etmeyi planlamıştı, ancak bu yolculukların faaliyete geçmesi için henüz onay almadığını duyurdu.

Yapılan bir açıklamada, AIDA, “Beklentilerimizin aksine, bayrak devletimiz İtalya'nın kısa yolculuklarının başlatılması için nihai resmi onay süreci hala devam ediyor. Son resmi onayını zamanında alacağımızı varsayıyoruz.” dedi.

Yerel medyada İtalya’nın cruise gemilerini onaylamasının, artmakta olan vakalar nedeniyle daha da karmaşık olabileceği belirtildi. Hurtigruten yolcu gemisinde COVID-19 salgını ile karşılaşan Norveç, 100’den fazla yolculu gemilerin limanlarına girmesini 14 gün engellediğini duyurmuştu. Benzer şekilde Tahiti'de yolcu gemisi Paul Gauguin, gemide virüs tespit edildikten sonra karantinaya alınmıştı.

Birçok gözlemci, kruvaziyer hatlarının operasyonları sürdüreceğine dair umutlu olsa da, diğerleri artık endüstrinin yanlış kararlar alıyor olabileceğine inanıyorlar…

Editör: TE Bilişim