İtalya'dan gelen gemi Çeşme Limanında iddiası

Korona virüsün merkez üssü haline gelen Avrupa'da salgından en çok etkilenen ülke olan İtalya'dan hareket eden bir geminin dün gece saat 21.00'de Çeşme Limanı'na geldiği iddia edildi. İddiayı CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ortaya atarken, geminin 20 Mart'ta yola çıktığı öğrenildi.

Dünyayı etkisi altına alan ve özellikle Avrupa'yı derinden etkileyen korona virüs salgınında merkez üssü İtalya olurken, dün gece Çeşme Limanı'na İtalya'dan gelen bir geminin yanaştığı iddia edildi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın Twitter hesabından söz konusu geminin Çeşme Limanı'na geldiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Çeşme Limanı'nda çalışan bir kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığını ve 45 kişinin karantinaya alındığını hatırlatan Polat, "Yurttaşlara tedbir alın diyen iktidar ticareti insan hayatının önünde görerek insanlık suçu işliyor" dedi.

Edinilen bilgilere göre CHP'li Polat'ın gündeme getirdiği İtalya'dan gelen geminin 20 Mart'ta yola çıkan Saffet Bey isimli Ro-ro gemisi olduğu ve dün akşam saat 21.00'de Çeşme Limanı'na yanaştığı öne sürüldü.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Editör: TE Bilişim