İtalya Açıklarında Batan Türk Gemisinin Enkazı Kaldırılıyor

İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında, geçen yıl 28 Aralık’ta Belize bandıralı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisi Gökbel’in batık enkazının kaldırılması için liman komutanlığından armatör firmaya enkaz kaldırma talimatı gönderildiği bildirildi.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Ravenna Liman Komutanlığı’nın “Gökbel” gemisinin armatörüne İtalya’daki avukatı Maurizio Mauro aracılığıyla yaptığı bildirimde, geminin enkazının bulunduğu yerden çevreye zarar vermeden 1 Şubat’a kadar kaldırılması istendi. Belirtilen tarihe kadar geminin sahibi firma bu işlemleri başlatamazsa operasyonu İtalyan denizcilik otoritelerinin yapacağı ve masrafların Gökbel’in sahibi firmaya fatura edeceği ifade edildi.

Haberde, “Gökbel”in enkazını çıkarmak için İtalya’da 3 sene önce meydana gelen Costa Concordia kazası sonrasında 114 bin tonluk devasa kruvaziyerin enkazının kaldırılmasında rol alan Micoperi firmasının bu iş için uygunluk belirttiği kaydedildi.

Öte yandan kazada kaybolan 4 Türk denizciden halen haber alınabilmiş değil. Kaybolan denizcilerin bulunması için rutin kontrollerin yapılmaya devam ettiği bildirildi. İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık 2014’te meydana gelen kazada Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Ö. Çetinkaya Denizciliğe ait Gökbel isimli Türk yük gemisindeki 11 kişiden ikisi yaşamını yitirmiş, 4 kişi kaybolmuş, 5 kişi de kurtarılmıştı.

Editör: TE Bilişim