Her yıl dünya çapında düzenlenen ve alanında fark yaratan çalışmalara imza atan 18-40 yaş arası gençleri ödüllendiren TOYP programının Türkiye finalistleri açıklandı. Finalistler 16 Kasım akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gala Gecesi’nde ödüllerini aldılar.

JCI Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından bu yıl 18. kez düzenlenen Ten Outstanding Young Persons (TOYP) – En Başarılı 10 Genç Programı ödül töreni 16 Kasım’da gerçekleştirildi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

TOYP 2012 Gala Gecesi’nin sunuculuğunu TOYP 2011 Kişisel Başarı kategorisindeki birincisi Fuat Sami ve  TOYP 2012 Direktörü Berna Ülkü  gerçekleştirdi.

Gala Gecesi’nde iş dünyasından konukların yanı sıra programın jüri komitesinde bulunan isimlerden de katılım oldu. 10 kategori için toplam 51 duayenin görev aldığı jüri komitesinde Ayla Algan, Behzat Gerçeker, Murat Yalçıntaş, Şafak Pavey gibi isimler adayları değerlendirdiler.

Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan TOYP’un Türkiye finallerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi de mekan sponsoru olarak destek verdi. İstanbul Ticaret Odası ve Global Agency’nin de sponsor olduğu TOYP 2012 Gala Gecesi’nde ödül alan isimler şöyle; 

KATEGORİ

İSİM

İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik

Tülin AKIN

Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi

Can YEĞİNSU

Bilimsel Önderlik

Melahat Bilge DEMİRKÖZ

Kültürel Başarı

Aslı JACKSON

Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik

Mehmet Enes KUTLUCA

İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı

Yusuf ÇOPUR

İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet

Hasibe KIZILTAŞ

Fen ve Teknik Gelişme

Nuh GEDİK

Kişisel Başarı

Yakup AKYOL

Tıbbi Yenilik ve Buluşlar

Fikri Y. AVCI

 

ÖZEL ÖDÜLLER

JCI Türkiye Senatosu Özel Ödülü

Hasan SÖYLEMEZ

JCI Türkiye Özel Ödülü

Evrim GÖZENER

GGH Özel Ödülü

Ertuğrul BELEN

TOYP 2012 Türkiye finalistleri 2013 yılında düzenlenecek JCI Dünya Kongresi’nde ülkemizi temsil edecekler. Türkiye, TOYP Programı’nda şimdiye kadar katıldığı dünya finallerinde toplam yedi kez birincilik elde etti.

 

Editör: TE Bilişim