Gemi Karaya Böyle Çıktı

İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'ne gelen İngiliz bayraklı 'çevreci gemi' karaya oturma sahneleri ile heyecanlı dakikalar yaşattı.

Söküme başlamadan önce mürettebat tarafından çekilen görüntülerin gemide daha önce seyahat edenler tarafından kurulan fun club üyelerine anı amaçlı olduğu açıklandı.  2013 yılı Kasım ayında İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesislerine getirilen İngiltere bayraklı 'Ostend Spirit' isimli geminin tesise kendi imkanları ile karaya oturma görüntüleri heyecanlı dakikalar yaşattı. 1987 yılında Almanya'nın Schichau Unterweser AG Tersanesi'nde inşa edilen 26 bin 433 GRT'luk feribotun 170 metre boyunda, 11 bin ton ağırlığında olduğu öğrenildi.

SON GÖRÜNTÜSÜ FUN CLUB ÜYELERİ İÇİN ÇEKİLDİ

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayiciler Derneği Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker, yaşanan görüntülere ilişkin şu bilgileri verdi: "İngiltere bayraklı geminin Kasım ayından bu yana yüzde 60'ı sökülmüştür. Tehlikeli atıklardan arındırıldığı için yeşil pasaportlu bir gemidir. Tesise geldiği zaman biz de raporlarını inceledik ve teyit ettik. Çevreci bir gemi. Gemi İzmir'e mürettebatı ile gelmiştir ve bu gemide daha önce seyahat edenler anı amaçlı bir fun club oluşturmuş ve mürettebat tarafından çekilen bu görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinden duyurmuşlardır." Gemi, motorlarının çalışır durumda olması nedeniyle, romorköre gerek duyulmadan kendi imkanlarıyla karaya çıkarıldı. Gemi kıyıya yanaştığı sırada yanında bulunan gemiye çarpması ve oluşturduğu dalgalar heyecanlı dakikalar yaşattı. Görüntülerde tesiste çalışan işçilerin kaçıştığı görülürken İngiliz mürettebatın geminin karaya oturma anında heyecan dolu diyalogları yansıdı. Oluşan dalgalar işçilerin şaşkın bakışlarına neden oldu.

Editör: TE Bilişim