İstavrit balıkçının yüzünü güldürdü

Av yasağının sona ermesiyle “Vira bismillah” diyerek Karadeniz'e açılan balıkçılar, bazı günler istediği verimi alamasa da bol miktarda istavrit avladı.

Ordu'nun çeşitli limanlarından gırgır tekneleriyle dün gece Karadeniz'e açılan balıkçılar, limanlara yüzlerce kasa istavritle döndü. Bollaşan istavritin tezgahtaki fiyatı 10 liradan 7 liraya düştü. Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Birol Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygun iklim koşulları nedeniyle istavritin geçen sezona oranla daha fazla avlandığına dikkati çekerek, "Orta ve Doğu Karadeniz açıklarında avlanan balıkçılarımızın ağlarına son günlerde bol miktarda istavrit takıldı. Şu anda kilosu 5 ile 7 arasında değişen fiyattan satışa sunuluyor" dedi.

Fiyatların ilerleyen günlerde av miktarının da artmasına paralel olarak daha da düşeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Koçak, "Balıkçılarımız zaman zaman palamutta istediği avı yapamasa da mutlaka bol miktarda istavrit yakalayıp eli boş dönmüyor” ifadesini kullandı. Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir ise balıkçıların büyük umutla beklediği palamudun ilk haftada istenilen düzeyde avlanamadığını belirterek, “Bu sezon palamudun da bol olacağına ilişkin emareleri denizde görüyoruz ama biz yine önümüzdeki bir kaç hafta için umutluyuz. Bu zaman dilimi içerisinde palamudun verimi açısından daha net şeyler söyleyebiliriz” diye konuştu. Aydemir, istavritin bol olmasıyla balıkçıların avdan boş dönmediğini sözlerine ekledi.

TEZGAHLAR DOLDU

Öte yandan, dün gece avdan dönen balıkçıların ardından Ordu'daki tezgahlar istavritle doldu. Kentte 10 yıldır balıkçılık yapan Kadir Mollaoğlu, istavritin sezon açıldığından bu yana ilk defa bol miktarda avlandığını söyledi. Sezon başında kilogram fiyatı 15 liradan satışa sunulan istavritin bollaştıkça fiyatının düştüğünü belirten Mollaoğlu, "Denizlerin kuru fasulyesi olarak bilinen istavrit son günlerde yüz güldürüyor. Fiyatı da uygun olunca vatandaş bol bol yiyor" dedi.

Editör: TE Bilişim