İSTANBUL’UN FETHİ “TÜRK’ÜN KIZIL ELMASIDIR”

MHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali TORLAK İstanbul’un Fethinin yıldönümünde yaptığı basın açıklamasında; İstanbul’un Fethi “Türk’ün Kızıl Elması”dır dedi.

D. Ali TORLAK yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. İstanbul’un Fethi; Türk devletini lider ülke yapmak üzere; Yesi’den, Malazgirt’ten, Söğüt’ten itibaren gönüllerde saklı duran kutlu ülkünün zirveye ulaştığı; nesilleri aşan milli hedeflerin ve milli sabrın bir zafer olarak ortaya çıktığı tarihi bir andır. Sultan Fatih’in genç yaşına rağmen ulaştığı bu başarıda; Anadolu'nun fethinden başlayarak, İstanbul'un fethine ulaşan; bayraklaşan vatan sevgisini burçlara diken; Ahmet Yesevileri, Akşemseddinleri, Molla Güranileri, Ulubatlı Hasan'ları yetiştiren büyük Türk milletinin azim ve kararlılığını unutmamamız gerekir. İstanbul’un Fethi; Sultan Fatih’in; insanlığın üzerine çökmüş kasvetli ve karanlık bulutları dağıttığı gündür.

Fetihten sonra İstanbul; farklı etnik ve inanıştaki insanların huzur ve barış içinde bir arada yaşadıkları örnek alınacak bir uzlaşma kültürünün de beşiği, Peygamberimizin hadisi şerifiyle Türk milletinin Kızıl Elması ve tarihimizin dönüm noktalarından biri olmuştur. Tarihin derinliklerinde anlam bulan; tam bir adalet içinde ve bir arada yaşama ideali; bugünlere de örnek olacak özelliktedir. Günümüz Türkiye’sinde ise maalesef asırlardır Türk’e düşman tarafından yapılamayan, bugün ise siyasi irade eliyle yapılmakta olan utanç verici bir tabloyla karşı karşıyayız. O nedenle birlikte yaşama idealimizin sarsıntı geçirdiği bu günlerde; 561 yıl önce ortaya konulan yüksek irade ve adalete, hoşgörü ve uzlaşma anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır.

Ecdadımızın yüzyıllar boyu bir yönetim prensibi olarak kullandığı kardeşlik ve birlikte yaşamanın cazibesi artırılmalı; onurlu, huzurlu ve saygın bir gelecek için İstanbul’un övünçle yaşanabilir bir çekim merkezi haline getirilmelidir. Dileğim odur ki; İstanbul’un giderek silinmeye yüz tutan milli ve manevi değerleri ile doğal güzelliklerini yeniden kazanması; huzur, barış ve kalkınmanın sembolü olarak dünyaya yön veren bir merkez haline gelmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstanbul’un manen yaşadığı esaretten kurtularak; İnananların bilet alarak değil, abdest alarak girdiği bir Ayasofya özlemiyle bu anlamlı günü idrak ederken; başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere, zafere sancaktarlık eden, şehadet şerbetini içip vatan toprağına karışan, fethedip gazi olan ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Aziz ruhları şad, mekânları cennet olsun.

D. Ali TORLAK MHP İstanbul Milletvekili

Editör: TE Bilişim