İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ CEO'su Önder Sezgi, Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki bakım çalışması nedeniyle araba vapuru seferlerinin yanı sıra Kabataş ve Bakırköy deniz otobüslerinin de bugün aşırı talep gördüğünü belirterek, ''Akşam saatlerinde Harem'den Sirkeci'ye bazı vapurlar boş olarak beklemeden hemen geri döndü. Buna rağmen yoğunluğu karşılamakta zorlandık'' dedi.
 
Sezgi, yaptığı açıklamada, bakım çalışması sebebiyle Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsünde 2 şeridin trafiğe kapatılması dolayısıyla, İstanbullular'ın Boğaziçi Köprüsü'nden sonra diğer alternatif yol olan İDO Harem-Sirkeci araba vapuru hattına yöneldiklerini belirtti.
 
Köprüdeki çalışma dolayısıyla Harem-Sirkeci hattında acil durum önlemlerini devreye soktuklarını kaydeden Sezgi, 4 araba vapurunun karşılıklı sefer yaptığı bu hatta, 600 yolcu ve 80 araç kapasiteli 2 vapurun daha takviye olarak seferlere katıldığını belirtti.

''Kapasite artırımı ve doldur–boşalt seferlerle 3. köprü gibi hizmet vereceğiz'' diyen Sezgi, personel takviyesi ve fazla mesai uygulamasını hayata geçireceklerini aktardı.
 
Sezgi, şöyle devam etti:

''Sadece araba vapuru seferlerimiz değil Kabataş ve Bakırköy deniz otobüsleri de bugün aşırı talep gördü ve ek seferlerle yolcuyu mağdur etmedik. Deniz otobüslerinde de ek seferlere devam edeceğiz. Harem-Sirkeci araba vapuru bugün normalin çok çok üzerinde bir talep gördü. Bu hatta 6 gemiyle (araba vapuruyla) hiç durmaksızın çalışıldı. Hatta akşam saatlerinde Harem'den Sirkeci'ye bazı vapurlar boş olarak beklemeden hemen geri döndü. Buna rağmen yoğunluğu karşılamakta zorlandık. Sirkeci'de araba vapuru kuyruğu akşam iş çıkışında Bakırköy'e kadar uzandı. Bu vapurlarımızın normal seferleri saat 22.30'a kadar olmasına rağmen hat yoğunluğuna göre süreyi uzatacağız. Yolcularımız mağdur olmayacak.''

Editör: TE Bilişim