Her yıl rekor sayıda yolcu ve araç taşıyarak dünyanın sayılı taşımacılık kuruluşları arasında yer alan İDO, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk kampanyalarıyla da deniz sevgisinin her yaştan insanda yerleşmesine katkı sağlıyor.

 

 

Denizlerimizin gelecekte de yaşaması çabası gösteren DenizTemiz Derneği/Turmepa ve İDO, deniz sevgisinin ve denizlerimizin korumasına yönelik bilincini arttırılması kapsamında düzenlediği boğaz gezisinde İstanbul’da yaşayıp deniz uzak yaklaşık 1500 kişiyi denizle buluşturdu.

 

 

İstanbullu aileler denizle buluştu

Çevre ve deniz bilinci konularında önemli çalışmalara imza atan sivil toplum kuruluşu  Deniz Temiz Derneği/TURMEPA’nın “Sınırsız Mavi” projesi kapsamında gerçekleştirilen gezi ile İstanbul’un iç kesimlerinde yaşayan ve deniz uzak 1500 kişi boğazın eşsiz mavisiyle tanıştı. Son yıllarda arttırılmaya çalışılan çevre bilincinin ülkemizin denizleri noktasında da geliştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte misafirler, Kabataş’tan - Beykoz açıklarına kadar İstanbul Boğazı’nı boydan boya görme imkanı buldular.  

 

 

 

1 Temmuz Kabotaj ve Deniz Bayramı’nda gerçekleştirilen etkinlikle, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Sultangazi gibi İstanbul'un iç kesimlerinde yaşayan ve bir kısmı denizi hiç görmemiş yaklaşık 1500 İstanbullu İstanbul Boğazı’nı görmenin mutluluğunu yaşadı. 

 

 

 

Daha önce de İstanbul’un Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa, Güngören, Sultangazi, Arnavutköy ve Şişli  ilçelerinden toplam 17 okulda, birçok çocuğun deniz ile hiç tanışmadığı, bazı okullarda denizi hiç görmemiş çocuk oranının yüzde 37,3’lere çıkmasının görülmesi üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda  yaklaşık 3000 çocuk İstanbul Boğazı ile buluşturularak “Deniz Neden Önemlidir” konulu bilinçlendirme ve bilgilendirme sunumları yapılmıştı. 

 

Editör: TE Bilişim