İstanbul'da yılbaşı için ücretsiz ek seferler konulacak

İstanbul Şehir Hatları, yılbaşı kutlamaları kapsamında, tarifeli seferlerin sona ermesinin ardından bazı hatlara koyacağı ek seferleri ücretsiz gerçekleştirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği  bilgiye göre Şehir Hatları, yılbaşı gecesine özel ücretsiz ulaşım sağlayacak.

Vatandaşların deniz ulaşımından etkin faydalanabilmesi için bazı hatlarda sabah 05.00'e kadar yapılacak ücretsiz seferler, tarifeli seferler sona erdikten sonra başlayacak.

Koç Grubunun katkılarıyla gerçekleştirilecek ücretsiz seferler, Beşiktaş-Üsküdar hattında saat 20.30'dan itibaren 15 dakika aralıklarla, tarifeli seferleri 21.45'de sona eren Beşiktaş-Kadıköy ve 23.00'de sona eren Karaköy-Kadıköy hattında da yarım saat aralıklarla karşılıklı olarak düzenlenecek. Saat 05.00'e kadar sürecek yılbaşına özel Şehir Hatları seferlerinde ücretsiz içecek ve kurabiye ikramı da yapılacak.

Öte yandan, vatandaşların yılbaşı akşamını rahat ve huzurlu geçirmesi için gerekli önlemler de alındı. Bu kapsamda, İETT'nin bazı hatlara koyacağı ek seferlerle sabaha kadar ulaşım sağlanacak. Tüm raylı sistemler ise yılbaşı gecesi saat 02.00'ye kadar çalışacak.

-Diğer önlemler-

İstanbul'da Taksim, Eminönü, Aksaray, Kadıköy, Üsküdar meydanları ile bazı ana arterlerde zabıta tarafından dilenci, işgal ve seyyar satıcı oluşumlarının önlenmesi için denetimler yapılacak.

Anadolu ve Avrupa yakalarındaki dolmuş, taksi ve minibüs denetimleri ile eğlence merkezleri, yeme, içme ve konaklama yerlerinde de fiyat ve tarife denetimleri olacak.

Editör: TE Bilişim