Mavi Vatanda Bayram Coşkusu.....

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen resmî tören, Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Barbaros Hayreddin Paşa Anıtı önünde toplanılmasıyla kutlamalar başladı. Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ülker Acarer’in de katıldığı etkinlikte, İstanbul Vali Yardımcısı Sn. Emin Çolak, Ulaştırma, Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Sn. Cemalettin Şevli,  İstanbul Liman Başkan Yardımcısı Sn. Mubin Salter Salt ve  İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Sn. Metin Kalkavan bayram dolayısıyla birer konuşma yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız adına konuşan Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Sn. Cemalettin Şevli yaptığı konuşmasında, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önemi bulunan Kabotaj Kanunu'nun, 88 yıl önce 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini söyleyerek Kabotaj Bayramı'nın her yıl ülkede coşkuyla kutlandığını belirtti.

Beşiktaş'taki etkinlikler Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ni ziyaret ve özel defterin imzalanmasıyla devam etti. Daha sonra Beşiktaş Belediyesi bando ekibi bir konser verdi. Program deniz araçlarının su gösterisiyle devam etti. İTÜ Denizcilik Fakültesi Boru Trampet Takımı gösterisi vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. 

Anıtın önündeki program deniz şehitleri için denizcilikle ilgili kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları adına İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak’ın denize çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Kaynak:http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/

 

Editör: TE Bilişim