İstanbul'a sezonun ilk yolcu gemisi

İstanbul Limanı'na sezonun ilk yolcu gemisi geldi. Melody adlı İtalyan bayraklı 204 metre uzunluğundaki gemi İstanbul Salıpazarı rıhtımında törenle karşılandı.

Etkinlikler İstanbul Limanı, Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliğinin ev sahipliğinde, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Liman Başkanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Karaköy Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, geminin İstanbul acentesi MSC Kruvaziyer/Arkas Gemi Acenteliği A.Ş. ile Deniz Polisini Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından, organize edildi.

Yalta'dan gelen gemi İstanbul Boğazı geçişini Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne (KEGM) bağlı kılavuz kaptanlardan Kaptan Ali Cömert; Salıpazarı Rıhtımı yanaşmasını ise KEGM  İstanbul Limanı Baş Kılavuz Kaptanlarından Kaptan Cahit İstikbal gerçekleştirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 5 ve Kurtarma 6 adlı römorkörler, gemiye Boğaz Köprüsü altından geçişinden itibaren  eşlik ederek düdükle selamladı ve yangın toplarını açarak oluşturduğu su fıskiyeleriyle gösteriler yaptı.

Liman Başkanlığı, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ve Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü botlarıı da Boğaziçi köprüsünden itibaren gemiye refakat etti.

İstanbul Salıpazarı Rıhtımındaki törene ise İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, TDİ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Duran Aytaş ve diğer davetliler katıldı. Törenin sunuculuğunu ise Kaptan Saim Oğuzülgen yaptı.

Törende, Melody gemisinin kaptanı Michele Longobardi de kısa bir konuşma yaptı.  

 

 

Editör: TE Bilişim