İstinye ve Tarabya Tekne Parklarını Ağustos’ta hizmete açmayı planlayan İSPARK, deniz ticareti ve turizmini canlandırmak için çalışmalarını devam ettiriyor. İSPARK, İstanbul’un uygun koylarında 8 yeni tekne parkın yapımı için harekete geçti.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik,Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yalçın Yüksel ve ekibiyle biraraya geldi. Daha modern ve teknik donamıma sahip bir proje ortaya koymak amacıyla yapılan toplantıda, boğaza yapılacak yeni Tekne Parklar için işbirliği kararı alındı.

 

İstanbul’un deniz kenti olduğuna vurgu yapan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik , “Prof.Dr. Yalçın Yüksel ve ekibiyle,ülkemize ticaret ve turizmde katkı sağlayacak yeni Tekne Park projeleri için bir araya geldik. İstanbul Boğazı’nda uygun noktalarda 8 yeni Tekne Park daha yapacağız” dedi.

Yüksel ve ekibi bölgenin analizini çıkartarak projenin teknik çalışmalarını yürütecek. Yapılacak fizibilite çalışmalarının ardından projenin yıl sonunda başlatılması hedefleniyor. 2 yıl içinde hizmete girecek 3 yeni Tekne Park’ın hayata geçmesiyle yaklaşık 2 bin yat ve teknenin bağlana bileceği bir kapasiteye ulaşılacak. Süreç içerisinde kademeli olarak 5 yeni tekne park daha hizmete açılarak toplam kapasite 5 bine çıkarılacak.

Editör: TE Bilişim