İSTANBUL CITY PORT ÇEKEK ALANI DENİZCİLERİN HİZMETİNDE

MARINTURK İstanbul City Port, 15 bin metrekarelik çekek alanında 200 tonluk gezer vinç ve 40 tonluk tekne taşıyıcısı ile denizseverlerin 6 metre su kesimi ve 9.5 metre genişliğe kadar olan teknelerine çekme / atma, karada konaklama ve her türlü bakım – onarım olanağı sunuyor.

Eylül 2009’da denizseverlerin hizmetine giren Türkiye’nin en yeni ve modern marinası MARINTURK İstanbul City Port, çekek alanını hizmete açtı. 20 yıl aradan sonra İstanbul’da hizmete giren ilk marina olan İstanbul City Port,    15. 000 metrekarelik çekek alanında, yatların bakım ve onarımları için gereksinim duyulacak her türlü teknik kolaylığı sağlıyor.

Tekne sahiplerini 5 yıldızlı marinacılık hizmetiyle tanıştıran MARINTURK İstanbul City Port, 200 tonluk gezer vinci ve 40 tonluk tekne taşıyıcısı ile çekme / atma, 250 Bar basınçlı su ile tekne karina temizliği, elektrik ve ücretsiz su hizmetleri veriyor.
9.5 metre genişliğinde, 6 metre derinliğinde lift havuzu bulunan çekek alanında, bakımı yapılmak üzere karaya alınan teknelere çatı kurma olanağı da sunuluyor. Çekek alanındaki 8 adet hangarın arasında, boya işleri için teçhizatlandırılmış boya hangarı da buluyor ve burada 24 metre boya kadar olan teknelerin refit ve boya işlemleri gerçekleştiriliyor.

İstanbul City Port çekek alanında, teknelerin karada konaklamaları için ayarlanabilir metal tekne dayaklama sistemleri “craddle” kullanılmaktadır. Bu sayede teknelerin deprem ve fırtına etkisine karşı daha güvenli konaklamaları ve tekne karinasının daha dengeli dayaklanması mümkündür. Tekne çekme / atma operasyonlarının hızlanması da yine bu sayede sağlanmaktadır. İstenirse hangar içlerinde, kapalı ortamlarda teknelerin bakım işleri yapılabilirken; modern hareketli iskele ve ayarlı merdivenler ile çalışma kolaylıkları da sağlanıyor. Denizcilik sektörünün en önde gelen marka ve tedarikçilerinin bulunduğu marinada, çekek sahasında ihtiyaç duyulabilecek bütün malzemelere kolaylıkla ulaşmak mümkün.

Çekek alanında, zemindeki kirli suların toplanıp arıtıldığı kimyasal arıtma ünitesi ve teknelerden çıkan atık yağlar için toplama tankı da yer alıyor. Tüm atıkların doğaya zarar vermeksizin bertaraf edilmesi için yüksek teknoloji sistemleri kullanılıyor. Atık su alım istasyonunun bulunduğu lift iskelesinde ücretsiz olarak atık su tankı boşaltılabiliniyor.

Karadan karaya tekne transferleri için TIR’ların rahatça giriş-çıkış yapmalarına uygun olarak düzenlenmiş, 450 araç kapasiteli kapalı otoparkı ve denizciler için emanet depoları da bulunan İstanbul City Port marina ve çekek alanında, 24 saat kameralı güvenlik sistemi ve uzman ekiplerle, güvenlik üst seviyede tutuluyor.

Editör: TE Bilişim