2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un 10 gün önce Marsilya’da denize indirilen gemisi MSC Divina Türkiye çıkışlı turlarına başladı. İzmir ve İstanbul’dan her hafta hareketle gerçekleştireceği Ege & Adriyatik turu , Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakolon, İzmir ve İstanbul rotasını izliyor. 

MSC Divina ilk uğrağını 6 Haziran Çarşamba günü Salıpazarı limanına yaptı. MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel’in açılış konuşmasının ardından geminin kaptanına plaket takdim edildi. Tuncel konuşmasında Kruvaziyer turizminin iki farklı yüzü olduğuna değinerek birinin yabancı turistlerin Türk limanlarında inerek o şehre katkıda bulunması, diğer tarafının ise Türkiye çıkışlı turlarla Türk yolcuların kruvaziyer turizminden kolaylıkla faydalanmasının sağlanması olduğunu açıkladı. “MSC olarak ilk sene İstanbul ve İzmir’den binen toplam 1.500 Türk yolcuyu gemilerimizde ağırladık. 7 yılda yolcu sayımızı 10 katına çıkardık. 2012 hedefimiz  16 bin.  Bu geminin rotasını geçen yıla kadar 3 bin yolcu kapasiteli MSC Magnifica gemimiz ile veriyorduk. Bu gemi ise 4 bin 200 yolcu, bin 300 mürettebat kapasiteli. Bu her hafta fazladan 1200 yolcu daha getireceğiz demek. Diğer taraftan MSC Divina gemisi Kasım ayına kadar her Salı günü İzmir’e, her Çarşamba günü İstanbul’a uğrayacak. Yıl boyunca toplam 23 sefer uğrak yapacak olan gemiyle yaklaşık100 bin turist İstanbul ve İzmir’e gelecek. MSC Divina’nın düzenli uğraklarına ek olarak MSC Cruises filosunun diğer gemilerinin de dönem dönem yapacağı uğraklarla Türkiye’ye yıl boyunca gelecek kruvaziyer yolcusu sayısı 140 bini bulacak.” dedi.

Geleneksel olarak geminin ilk seferinde yapılan plaket töreninde, yetkililer ile Kaptan arasında plaket değişimi yapıldı. Törenin ardından, tur esnasında her gece yolculara düzenlenen şov’lardan bir bölüm sunuldu. Şov’un ardından ise davetlilere gemi gezdirilerek bilgi verildi. MSC Divina, Pisa kulesinden 4 metre daha yüksek, Eyfel Kulesi’nden ise 9 metre daha uzun.  550 bin beygir gücündeki gemisinin motorlarının ürettiği hız 23,3 knot ve 120 Ferrari gücünde. Gemideki toplam yürüme alanı 55.000m2 yani 131 basketbol sahası büyüklüğünde. MSC Divina’da 1.751 kabin, yedi restoran, 20 bar ve yolcu salonu, dört yüzme havuzu, spor salonu, bowling alanı ve 1.700 metrekarelik MSC Aurea Spa’nın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir ortak kullanım alanı mevcut.

Gemide hem büyükler hem çocuklar için sınırsız eğlence olanakları var. 4D sinema, F1 simülatörü, Golden Jazz Bar, La Luna Piyano bar bunlardan sadece bir kaçı. Çocuklar için ise Şirinler temalı oyun alanı özel olarak tasarlanmıs. MSC gemilerinin vazgeçilmezi, ayrıcalıklı konsepti MSC Yacht Club, Divina’da da bulunuyor.

Geminin 1600 kisilik Pantheon Tiyatro salonunda her akşam sergilenen muhteşem sahne gösterileri de yolcuların gemi seyri sırasında geçirdiği zamana keyif katıyor.  

Sophia Loren suit oda numarası 16007

Sophia Loren’in de bir defasında söyledigi gibi, “Stil kadına uyum göstermelidir, kadın stile degil.” MSC Cruises’un MSC Yacht Club’da Sophia Loren temalı özel bir kabin dizayn etmeye karar vermesi de bu sözlerden ilham almasıyla olmus. Sophia Loren için ve ayrıca onun fikirleri ile dizayn edilen 16. kattaki 16007 no’lu suitte kalan sanslı misafirler, onun tarzını ve ihtişamını yaşamanın zevkini tadacaklar.

MSC Divina her Salı İzmir, her Çarsamba İstanbul çıkışlı olarak 2 Haziran-3 Kasım tarihleri arasında 7 gece 8 günlük Ege ve Adriyatik turu yapacak.

Editör: TE Bilişim