İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Turkuaz medya gurubuna saldırı düzenleme hazırlığında olduğu ifade edilen 2 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların PKK’nın bir uzantısı olan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi oldukları belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre terör polisleri, PKK’nın bir kolu olan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi olduğu iddia edilen 2 şüphelinin Sancaktepe ilçesinde bulunan Turkuaz Medya’ya yönelik silahlı ve molotoflu eylem yapacakları bilgisi üzerine harekete geçti. Plakasız motosiklet üzerinde olan iki şüpheli eyleme gittikleri sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli iki şahsın üzerlerinde yapılan aramada, 1 pompalı tüfek,5 dolu fişek, 2 kar maskesi, 2 çift eldiven ele geçirildi.

Şüphelilerin eylem sonrasında tanınmamak için iki kat pantolon ve kazak giydikleri belirlendi. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen iki şüphelinin detaylı incelemesinde, aynı motosikletle 4 Mayıs tarihinde Beykoz’da Kalyon İnşaat’ın araçlarını kundakladıkları ifade edildi.

Terör örgütü PKK’nin birçok eylemine katılan iki şüpheliden birisinin ise silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanmasının devam ettiği öğrenildi.
Cihan
Kaynak: cha