İstanbul İçin Büyük Tanıtım

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları kapsamında İstanbul 2010 AKB Ajansı, kültür çalışmalarının yanı sıra Avrupa'da son derece popüler olan denizcilik konusunda da çalışmalar yaptı.

Avrupa'nın 2009 yılındaki en büyük yarışı "Istanbul Europa Race" ismiyle düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ağustos'ta startı verilen ve 3 etaptan oluşan yarışta son etap, İspanya'nın Barcelona kentinden başladı.

22 Eylül'de Fransa'nın Brest kentinde sona erecek yarışta dünyanın en prestijli kaptanları yarışıyor.

3 BİN GAZETE HABERİ

Denizcilik sektörünün çok yakından takip ettiği yarış dünyanın dikkatini çekiyor. Dünyaca ünlü isimleri bir araya getiren ve normalde okyanuslarda yelken açan IMOCA 60 okyanus tekneleriyle yapılan yarış, Avrupa'nın en büyüğü konumunda.

Yarışın Organizasyon Komitesi Başkanı Cumali Varer, bu prestijli yarış sayesinde İstanbul'un adının 15 günde hiç olmadığı kadar dünya basınında yer aldığını belirtiyor. "Bu sürede yabancı basında yarış ve İstanbul ile ilgili 3 bin haber yapıldı" diyen Varer, yarış sayesinde hem İstanbul'un hem de İstanbul Kültür Başkenti projesinin medyada geniş yer aldığını belirtiyor. Organizasyon ekibi yarış sonunda toplam olarak 5 saatten fazla kara, deniz ve hava çekimi yapmayı, 30 saatten fazla da ulusal ve uluslararası TV ve radyo yayınlarında yer almayı hedefliyor.

Akdeniz'in 2 önemli şehri Nice ve Barcelona, yarışın start aldığı günlerde tam bir İstanbul görsel şölenine dönüştü. Yarışın yapıldığı limanlarda ve çevresinde özel tanıtım ofisleri kuruldu. İstanbul 2010 Kültür Başkenti logolarıyla liman donatıldı. Limana gelen deniz ve yarış meraklıları bir yandan gösteri yarışlarını takip ederken, bir yandan da hem kültür başkenti projesi hem de İstanbul hakkında bilgilendirildi.

Yarış dünyasının en önemli isimlerinin içinde yer aldığı projeyi merak eden Fransız ve İspanyollar hem İstanbul'u hem de Türkiye'yi tanıma fırsatı buldu. Bu kadar önemli isimlerin İstanbul'a gelmesi, bu önemli yarışın İstanbul ile özleşmesi İstanbul'un tanıtımı açısından milyonlarla ölçülmeyen bir öneme sahip.

Editör: TE Bilişim