İstanbul Boğazının Boğaziçi Köprüsü yapıldığı zaman ilk defa geçildiğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz. İstanbul Boğazı 1963 yılında yürüyerek geçilmiştir. Leonardo Da Vinci’nindeniz üzerinde yürümek için tasarladığı ayakkabılar gibi bir ayakkabi tasarlayip, boğazı ilk kez yürüyerek geçen kişi Atilla Hülagü’dür. 
 
Yanlış okumadınız İstanbul Boğazı ilk kez denizin üstünden bizzat suya basılarak, dalgalar arasında adım atılarak aşılmıştır. Nasıl mı? Deniz Subayı Atilla Hulagu eşiyle birlikte boğazı karşıdan karşıya geçecek bir ayakkabı yapımına koyulur. Beylerbeyi Astsubay Okulunun önünde küçük bir kayığı andıran deniz ayakkabılarını deneyen Atilla Hulagu, aylar süren hesap ve çizimler sonucunda ayakkabıları yaptığına ikna olur.
 
Vapurların üstüne Boğaziçi Köprüsünün gölgesinin düşmediği 1963 yılında İstanbullular birgün su üstünde yürüyen bir adam görürler. O gün kaç insanın kaç martının şaşıp kaldığı bilinmemektedir.
 
Atilla Hulagu gibi pek çok değerli insanımız topluma, gençlere, çocuklara tanıtılmamaktadır. Oysa böyle insanların tanıtılması gençlerimize örnek olacaktır.
Editör: TE Bilişim