İstanbul Boğazı'ndan geçen RAVA isimli 249 metre boyundaki ham petrol taşıyan tanker, makine arızası nedeniyle Yeniköy dönüşünde sürüklenmeye başladı.Tankere, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkörlerle müdahale edildi.

İstanbul Boğazı kuzey-güney seyrini yaparken Yeniköy dönüşünde RAVA isimli 249 metre boyundaki ham petrol taşıyan tanker makine arızası nedeniyle sürüklendi. Sahile 300 metre kala durdurulan tankere, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KURTARMA 8 Römorkörü ve KEGM 5 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu ile müdahale edildi.

Kıyı Emniyeti Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

"KURTARMA 11 Römorkörümüz refakatinde İstanbul Boğazı kuzey-güney seyrini yaparken Yenikoy dönüşünde makine arızası nedeniyle sürüklenen RAVA isimli 249 metre boyundaki ham petrol taşıyan tankere, halat verilerek herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan müdahale edildi.

Sahile 300 metre kala durdurulan tankere, KURTARMA 8 Römorkörümüz ve KEGM 5 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz da acil olarak yönlendirildi. İstanbul Boğazı trafiği askıya alındı.

Herhangi bir can, mal kaybı ve çevre kirliliği yaşanmadı. Kapalı olan İstanbul Boğazı trafiği, operasyon bitiminde tahmini 22.00 civarında kuzey-güney olarak trafiğe açılacak. Tanker, Yeşilköy C demir bölgesine çekilecek. 

Olay meydana geldiğinde 292 metre boyundaki başka bir yük gemisi arkadan geliyordu. Arkadan gelen yük gemisinde bulunan Kılavuz Kaptanımız marifetiyle Büyükdere’ye acil olarak demirletilerek tehlike önlendi."

Editör: TE Bilişim