İstanbul Boat Show Pendik'te yapılacak

İstanbul Boat Show, 21-26 Ekim 2009 tarihleri arasında, Pendik'teki MARINTURK İstanbul City Port'da düzenlenecek

NTSR Fuarcılık tarafından organize edilen İstanbul Boat Show'un bu yıl ilk defa denizde düzenlenecek olması, boyları 58 metreye ulaşan mega yatların sergilenmesine de olanak verecek.

200'ün üzerindeki firmanın, 600'den fazla marka ile ürün ve hizmetlerini sergileyeceği fuarda, mega yatların yanı sıra boyları 3 metreden 30 metreye değişen yerli üretim ve ithal yatlar, tekne malzemeleri, aksesuarları ve hizmet sağlayan firmalar yer alacak.

İstanbul Boat Show'a 50 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu da fuara ilişkin değerlendirmesinde, son yıllarda Doğu Avrupa, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu bölgelerinde yat ve tekne endüstrisinde güçlü bir rekabet oluştuğunu ve Türkiye'nin bu rekabette öne geçmesini sağlayacak avantajlara sahip olduğunu belirtti.

İstanbul Boat Show'un bu yıl ilk kez denizde düzenlenecek olmasının mega yatların sergilenmesine olanak sağlayacağını vurgulayan Tığlıoğlu, şunları kaydetti:

''Bugün Avrupa'nın pek çok önemli fuarı kapalı alanlarda sıkışıp kalmış durumda. Buralarda en fazla 20 metrelik tekneler sergilenebiliyor. Oysa biz, MARINTURK İstanbul City Port'da yat ve tekne endüstrisinin en premium ürünleri olan mega yatları sergileyebileceğiz. Türkiye, mega yat üretiminde dünya liderleri arasında yer alıyor. Bugün herkes bu süper teknelerimizi biliyor ama ülkemizde başka tekneler de üretiliyor. Çevre ülkelerden mega yatları görmek için fuara gelen, en üst düzeyde satın alma gücüne sahip tekne meraklılarının, yat ve tekne endüstrimiz için büyük bir potansiyel sağlayacağını düşünüyorum. Böylece mega yatların rekabet gücünü, tüm endüstriye yayacağız.''

Hedeflerinin dünyada ilk üç arasında yer alacak İstanbul Boat Show'la ihracata katkı yapmak olduğunu dile getiren Tığlıoğlu, büyüklüğü 4 milyar dolara ulaşan ve yılda yaklaşık 2,5 milyar dolar düzeyinde ihracat geliri sağlayan Türk yat ve tekne endüstrisinin ihracatının da artmasına destek sağlayacaklarını ifade etti.
 

Editör: TE Bilişim