İstanbul'a yeni deniz taksi geliyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksilerle ilgili kiralama modeli üzerinde çalıştıklarını açıklayarak, İstanbul’a 5 bin yeni sarı taksi kazandıracaklarını söyledi. İstanbul'da yüzde 3'lere kadar gerileyen deniz ulaşımının payını  büyüteceklerini anlatan İmamoğlu “Bunu güçlendirmemiz için insanları denize ulaştırmamız lazım. Bu manada hem metro hatlarının bitişi çok önemli bir detay hem de Boğaz'a indireceğimiz yeni yapacağımız füniküler hatlarını çok önemsiyoruz” dedi.

İstanbul'da yüzde 3'lere kadar gerileyen deniz ulaşımının payını  büyüteceklerini belirten İmamoğlu, “Bunu güçlendirmemiz için insanları denize ulaştırmamız lazım. Bu manada hem metro hatlarının bitişi çok önemli bir detay hem de Boğaz'a indireceğimiz yeni yapacağımız füniküler hatlarını çok önemsiyoruz” dedi.

Daha önce özel bir firmaya verilen ve birkaç ay içinde kapanan Deniz Taksi uygulamasını hatırlatan İmamoğlu, “Kapandı gitti, şu an çöpleri, Haliç'te duruyor. ‘Kaldırın' diye talimat verdim. 8 ayda, 50 deniz taksi ile denize ineceğiz. Ucuzlaştıracağız. Kolay yanaştıracağı ekstra iskeleler ilave ettireceğiz. O dönemde Deniz Taksi'yi yaptılar, Deniz Taksi'nin faydalanacağı iskele yok. Para ödeyecek iskeleye. O zaman nasıl alsın müşteriyi? Bu anlamda yeni bir atılım içindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim