Büyük finans kurumu Bank Leuimi ile önde gelen liman işletmecisi DP World arasındaki mutabakat zaptı, limanların, lojistik varlıkların ve ticaret finansmanının geliştirilmesi konusundaki operasyonları kapsıyor.

Pazartesi imzalanan mutabakat ile iki şirket, İsrail dahil olmak üzere Orta Doğu’nun bütününde ticareti nakliye yoluyla artırma konusunda birlikte çalışmayı kabul etti.

DP World yaptığı açıklamada, mutabakatın İsrail'deki limanların ve lojistik altyapının geliştirilmesi konusunda işbirliği içerdiğini de söyledi.

İsrail’in en büyük iki bankasından biri olan Leumi yaptığı açıklamada, mutabakatın İsrail’in liman sektörünü geliştirmek için finansman olasılığını da içerdiğini belirtti.

Mutbakaın imzalanması geçtiğimiz Salı günü İsrail'in ilişkileri normalleştirmek için Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile anlaşmalar imzaladığı Beyaz Saray töreninin ardından geldi.

İmza töreni öncesinde Bank Leumi, BAE'nin Birinci Abu Dabi Bankası (FAB) ve Dubai Emirates NBD bankası ile iki işbirliği mutabakat zaptı imzaladığını söylemişti.
 

Editör: TE Bilişim