Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu’nun imzasının ardından ‘Tekne Park’ projesi İstanbul’da başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstanbul koylarındaki deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek amacıyla Boğaz’ın değişik noktalarında ‘Tekne Parklar’ inşa ediyor.

İSPARK tarafından işletilecek olan tekne parkların yapım işi ihalesi İstinye ve Tarabya koyları için 20’yi aşkın firma şartname aldı. İhale yarın gerçekleşiyor.
Haberin devamı ↓reklam

İKİ İSKELE 12 MİLYON DOLAR
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan Tarabya ve İstinye yüzer iskeleleri yaklaşık 12 milyon dolara mal olacak. Kıyıdan belli bir uzaklıkta yapılacak olan Tekne Park’lar ile sahiller, İstanbulluların kullanımına açılırken deniz ve kıyı kirliliğinin önüne geçilecek.

5 BİN YAT DEMİRLEYECEK
Star'ın haberine göre, öncelikli olarak Tarabya ve İstinye’de hayata geçirilecek proje kısa süre içinde Büyükdere, Bebek, Paşabahçe ve Çengelköy’de de yapılacak. İstinye ve Tarabya koylarında 400 yat, diğer noktalarında açılmasıyla 5 bin yat ve teknenin parklandırılması hedefleniyor.

İSPARK tarafından işletilecek tekne parklarda ofis, genel ve güvenlik hizmetleri sunulacak. Tekne parklar, haftalık, aylık ve yıllık abonelik hizmeti verilecek.

Editör: TE Bilişim