Adalet ve Kalkınma Partisinde açıklanan milletvekili aday listelerinde, Dr. İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım listebaşı olarak yer aldı.

Dr. İsmet Yılmaz, Sivas'tan 1. sırada aday gösterilirken, Binali Yıldırım İzmir'den 1.sıra milletvekili adayı gösterildi. 

Halen Meclis Başkanlığı görevini yürüten Dr. İsmet Yılmaz, denizci kökenli bir milletvekili. Daha önce Denizcilik Müsteşarlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm bakanlığı Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerini başarıyla yürüten İsmet Yılmaz; son dönem yine Sivas milletvekili olarak girdiği mecliste Meclis Başkanı seçilmişti. 

Sivas'tan rekor oylarla milletvekili seçilen Yılmaz, bunun nedenlerini Meclis başkanı olduktan sonra ilk röportajını verdiği SeaNews Dergisine anlatırken "Sivas’tan 2011 yılında milletvekili seçildim. Hem de o dönemde Sivas’ta alınan en yüksek oyla.  Ondan önce hiçbir parti veya adayın almadığı oranda bir oy alarak, milletvekili seçildim. Bu, Sivaslının güveni, desteği ve kendilerini Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğime olan inancından kaynaklandı. " demişti. 

Binali Yıldırım ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini 3 dönem üstüste sürdürdükten sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üstüste üç dönem sınırlamasından dolayı son dönemde meclis dışında kalmıştı. 

Binali Yıldırım, İzmir vilayetinden 1. sıra milletvekili adayı olarak listelerde yer aldı.

Editör: TE Bilişim