İSKİ, 10 yılda 2 milyarlık kamulaştırma yaptı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su havzalarının verimini artırmak için yapılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında 10 yılda 2 milyar liralık kamulaştırma yaptı.

Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su havzalarının verimini artırmak için yapılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında 10 yılda 2 milyar liralık kamulaştırma yaptı. İSKİ'den yapılan açıklamada, "İçme suyu havzaları, İstanbul'un geleceği açısından hayati öneme sahip. Havzaların yapılaşmalardan korunması ve havzaya düşen yağışların maksimum verimde su kaynaklarına ulaşması gerekiyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 2004 yılından 2013 yılı Ekim ayı sonuna kadar su havzalarında toplam 17 milyon 562 bin metrekare alanın kamulaştırması gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,8 milyar liranın üzerinde maliyetle gerçekleşen kamulaştırma çalışmaları ağırlıklı olarak Ömerli ve Büyükçekmece havzası başta olmak üzere 6 adet havzada gerçekleştirildi. 2013 yılı sonuna kadar havzaların göl mutlak koruma alanlarında yaklaşık 400 bin metrekare daha kamulaştırma yapılacak. Böylece 10 yılda İSKİ tarafından İstanbul genelindeki tüm kamulaştırma tutarı 2 milyar TL'ye ulaşacak." denildi.

Açıklamada, "Su havzalarında 2004 yılı öncesinde gerçekleştirilen 3 milyon 706 bin metrekare kamulaştırma ile İstanbul'un su havzalarında kamulaştırılan toplam alan yaklaşık 21.5 milyon metrekareye ulaşacak. Kamulaştırmayla birlikte İSKİ'nin mülkiyetine geçen alanlara havzanın doğal bitki örtüsüne uygun ağaçlandırma yapılıyor. Bu kapsamda 10 yılda havzalara dikilen ağaç sayısı 604 bin adede ulaştı. Çam, Kayın, Dişbudak ve Fıstık ağaçlarından oluşan fidanlar ile içme suyu havzalarının gelecek nesillere aktarılması planlanıyor." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim