Dosta güven düşmana korku verecek!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın sahillere yakın bölgelerdeki Karakol ve Denizaltı Savunma Harbi görevlerini karşılamak üzere, “Yeni Tip Karakol Gemisi” projesi kapsamında inşa edilen TCG Karataş (P-1212), düzenlenen tören ile Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Deniz Üs Komutanlığı’na katıldı.

Törende, TCG Karataş yeni tip karakol gemisi İskenderun Deniz Üs Komutanlığı rıhtımına yanaştı. Mürettebat indikten sonra İstiklal Marşı okunarak geminin tarihçesi okundu.

Gemi Komutanı Deniz Üsteğmen Mustafa Azimli’ye, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından katılış anı objesi takdim edildi.

Yaptığı konuşmasında Türkiye’nin denizlerdeki stratejik önemine dikkat çeken İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla, “Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bulunan, Karadeniz, Ege ve Akdeniz gibi, stratejik öneme sahip denizlerle çevrili, bu denizleri birleştiren iki önemli su yoluna ve bir iç denize sahip, jeopolitik ve jeostratejik konumu gereği önemi her gün daha da artan bir ülkedir. TCG Karataş, 1300 deniz mili seyir siası ile her geçen gün önemi artan Akdeniz’de sancak ve varlık gösterecek şanlı Türk bayrağımızı dalgalandıracaktır. Dosta güven düşmana korku verecektir” dedi.

TGC Karataş Komutanı Deniz Kıdemli Üsteğmen Mustafa Azimli de 24 Ocak 2012′de sac kesim işlemleriyle bir çelik yığını halindeyken inşa faaliyetlerine başlanan ve 17 Eylül 2013′te denize indirilen, 9 Mayıs 2014′te de savaş gemisi olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini kaydetti.

Azimli, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı kuruluşuna alınan Tuzla sınıfı karakol gemilerinin on üçüncüsü olan TCG Karataş’ın, cumhuriyet donanmasında bu ismi taşıyan ilk gemi, cumhuriyet tarihinde İskenderun’a bağlanacak ilk savaş gemisi özelliği taşıdığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gemiyi gezdi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından gemi defteri imzalandı. Geminin etrafında deniz birlikleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. İskenderun Yelken Kulübü öğrencileri tarafından yelken gösterisi düzenlendi. Tören sonunda, törene katılan vatandaşlar da gemiyi gezdirildi.

Törene Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adana Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse, 39. Mekanize Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Çelepoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Gemi saat 17.00′ye kadar açıkta bekletilerek tekne seferleri düzenlenecek.

gemi vali

gemi vali2
 

Editör: TE Bilişim