İskenderun'da bombalı gemi operasyonu

İskenderun Limanı'na dün Mısır'dan gelen RO-RO gemisindeki bir TIR'a emniyet ve gümrük muhafaza ekipleri operasyon düzenledi.

İskenderun Limanı'na dün Mısır'dan gelen RO-RO gemisindeki bir TIR'a emniyet ve gümrükmuhafaza ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda TIR içerisinde bomba yapım düzeneği ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltınalar olduğu belirtiyor. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. TIR liman içerisine güvenli bir bölgeye çekilerek mühürlendi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA 

İskenderun Limanı'na Mısır'dan RO-RO gemisi ile gelen TIR'da bomba yapım düzeneği ele geçirilmesiyle ilgili Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: '31 Ekim 2013 Perşembe günü İskenderun Limanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mısır'dan gelen Ro-Ro gemisi içinde yer alan TIR araçlarının akaryakıt depo muayeneleri esnasında, bir araçta; farklı adetlerde, markalı ve markasız güç kaynağı, telsiz bataryası, şarz cihazı, telsiz şarz yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni, devre ve kulaklıktan oluşan malzemeler ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili gözaltına alınan şahıs; 'malzemeleri Suriye'ye götüreceğini' beyan etmiştir. Olay adli mercilere intikal ettirilmiş olup, konu bütün yönleri ile incelenmektedir.'

 

Editör: TE Bilişim