İskenderun ekonomisinin limanın özelleşmesi ile daha da hareketleneceğine vurgu yapan Enis Ülkümen, `İskenderun Limanı özelleşti. Alan firmanın yapacağı yatırım ve limana konteynır terminalinin kurulacak olması ile İskenderun limanı daha çok çalışacak. Bu da sanayi esnafından nakliye sektörüne, gemi acentelerinden otel işletmelerine kadar tüm esnafın işlerini açacak. Kentte sıcak para akışı sağlanacak ve bölgede işsizlik azalacak.` dedi.

Ortadoğu pazarına açıldıklarını ve özellikle Afrika ülkelerine ihracat yaptıklarınıanlatan Enis Ülkümen, `Ortadoğu pazarı için İskenderun`daki fabrikalarımızdan Suriye, Irak ve diğer Ortadoğu ülkeleri için imalata başlanmış ve bugün itibari ile bütün Ortadoğu pazarına mal satar hale gelinmiştir.` diye konuştu.

1995 yılında PPRC`den mamul plastik tesisat borusu ve ek parçaları imalatına başladıklarını ve yurt çapında bayi ağı kuklarını belirten Enis Ülkümen, `Yıllar içinde bu imalata PVC pis su borusu ve ek parçaları imalatı, PE temiz su kangal boru imalatı, yerden ısıtma boru imalatı gibi çeşitleri plastik boru ve ek parçaları imalatları eklenmiştir. 2000 â€` 2001 yıllarındaki büyük ekonomik kriz sonrası üretimi tamamen ithal hammaddeye dayanan bu imalatın yurt içinde satışından vazgeçilerek tamamen ihracata yönelinmiş ve Ortadoğu pazarı için bir fabrika da İskenderun`da açılarak Suriye, Irak ve diğer Ortadoğu ülkeleri için imalata başlanmış ve bugün itibari ile bütün Ortadoğu pazarına mal satar hale gelinmiştir.` şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim