Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede en yüksek teklifi 372 milyon dolarla Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 12 firma katıldı. İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alındı.

-İHALEYE KATILAN FİRMALAR -

1.Assan Panel Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2.Yıldırım Holding A.Ş.
3.IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
4.PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu
5.CEY Grubu Ortak Girişimi
6.Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
7.YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Alp Ateş Ltd. Şti.-Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş.-Sabay Denizcilik Vapur Acenteliği Nakliye ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu
8.Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş.
9.Global Liman İşletmeleri A.Ş.
10.Çelebi-Kolin Ortak Girişim Grubu
11.Gemport-Limar Ortak Girişim Grubu
12.Anadolu Girişim Grubu

-İSKENDERUN LİMANI-

Akdeniz'in kuzeydoğusunda konuşlanan İskenderun Limanı, Ortadoğu ülkelerine olan aktarma trafiğine olduğu kadar, Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine de hizmet veriyor. Bu bakımdan, aktarma limanı olarak önemli bir role sahip liman, 1400 metre uzunluğunda bir mendireğe sahip.

Demiryolu, karayolu şebekesi ile bağlantılı genel amaçlı bir liman olan İskenderun Limanı, dökme, Ro-Ro ve karışık eşyaya hizmet veriyor.

60.000 ton kapasiteli TMO'ya ait bir beton siloya sahip olan limanda rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi mevcut ve ayrıca, yükleme hızı saatte 350 ton, boşaltma hızı saatte 250 ton olan bir cevher konveyörü de bulunuyor.

Editör: TE Bilişim