Nihat Özdemir’den İskenderun Belediye Başkanı Civelek’e Ziyaret 

30 Aralık 2011 tarihinde İskenderun Limanı’nın işletme hakkını devralan Limak Holding yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve diğer holding yetkilileri Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir’e, ziyaret sırasında Limak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Liman Genel Müdürü Oğuz Tümiş, Limak Holding A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Fatih Çeçen eşlik etti.
 
Ziyarette konuşan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, uzun zamandır atıl durumdaki İskenderun Limanını, Türkiye’nin en büyük limanı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Limanın 16 aylık devir sürecinde, proje ve inşaat ekiplerinin limanı daha iyi duruma getirmek amacıyla çalışma yaptığını belirten Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, limanın modernizasyonu, makine ekipmanları, bir kısmın konteynır haline getirilmesi amacıyla yatırıma başlandığını ifade etti.

Özdemir; “Liman İçin Üç Aşamalı Master Planımız Var”
 
Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir; “İskenderun Limanı’nı, yöreye, Hatay iline, Gaziantep, Osmaniye, Kilis ve hatta Kayseri’ye kadar bu bölgeye faydalı olacak liman haline getireceğiz. Liman için Üç kademeli master planımız var. Birinci kademe hemen bir yıl sonra gözükecek. Onu takip eden bir yıl içinde ikinci kısmı, beşinci yıl sonrasında daha değişik kapasiteyle ortaya çıkacağız. Bizim için en önemli konu limana gelen malı veya buradan gönderilecek mal ya karayolu ya demiryolu ile gidecek. Ulaşım master projenizin de bizim limanın kilit noktası olacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Civelek; “Ketimizin En Büyük Geliri Limandandır”
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise “Büyük İskender zamanından beri Ortadoğu’ya açılan kapı olarak görülüyor İskenderun. 1990 körfez krizinden sonra İskenderun Limanı atıl hale geldi. Krizden önce çok hareketliydi. Hatta Türkiye’nin vergi rekortmenini çıkarttı. İskenderun liman kentidir. Liman kentinin en büyük geliri limandandır Limanımızın Konteyner limanına dönüşecek olması ayrıca önemli. Taşımacılıkta farklılık başladı. Yeni imar planı yapıyoruz. Trafik ulaşım planı profesyonel ekip tarafından yapılacak. Sizin de önerinizle bu firmayla burayı birlikte şekillendiririz. Bunların bir araya gelmesi şans. İyi niyetli olmak böyle güzel tesadüfleri de çağırıyor. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Civelek, “Sporda, bilimde, limanda, yolda her şeyde altyapı olmadan üst yapı tutmuyor. Biz bu bilinçle İskenderunspor için çok güzel tesis yapıyoruz. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. İskenderunspor ikinci lige çıkmış, taşıma su kesilince tekrar amatör kümeye düşmüş. İskenderun’u limanıyla, sporuyla çok güzel günler bekliyor” dedi.
 
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir de, İskenderunspor’un hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, iki takım için dostluk mesajları verdi. Belediye Başkanı Civelek, konuklarına İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun Albümü hediye etti.

Editör: TE Bilişim