İskenderun Gemi İşletmeciliği, bünyesinde işletilmek üzere armatör Mühendis İbrahim Mazman ve ailesi tarafından yeni bir gemi alındığını açıkladı.

M/V Deniz-M isimli geminin bugün Singapur’da Genco Shipping & Trading Limited firmasından teslim alınarak şirket bünyesine katıldığı belirtildi.

M/V Deniz-M 15.07.2009 Güney Kore yapımı olup 34.408 dwt yük taşıma kapasitesine sahip, dört kreynli Bulk Carrier tipi bir gemidir. M/V Deniz-M’in boyu 180 metre, genişliği 30 metredir.

İskenderun Gemi İşletmeciliği bu yeni alımla birlikte bünyesinde bulunan 4 adet 50-56 bin dwt Supramax, 6 adet de 28-35 bin dwt Handysize olmak üzere 10 adet gemi ile toplamda yaklaşık 400 bin dwt yük taşıma kapasitesine ulaşmış bulunmaktadır.

Şirket Genel Koordinatörü Müh. Ahmet Hamza, daha da büyümek ve toplam taşıma kapasitesini bu yıl içinde 500 bin dwt’un üzerine çıkartmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtti.

İskenderun Denizcilik olarak Türk Denizcilik Sektörüne yapmış olduğu büyük hizmetlerle tanınan armatörlerinin bu kararlı atılımlarından ötürü gurur duyduklarını ayrıca ekledi.

Editör: TE Bilişim