Erzurum'un Aşkale ilçesinde yapımı süren Karasu Barajı gölünde içinde 5 kişinin olduğu tekne 3 Nisan Salı günü,  alabora oldu.

Alınan bilgiye göre, bir arızayı onarmak için Karasu Barajı gölüne açılan ve içinde 5 elektrik işçisinin bulunduğu tekne, bilinmeyen bir sebepten alabora oldu. Baraj gölüne düşen işçilerden 4'ünün sudaki bir yükseltiye tutundukları ve kurtarılmayı bekledikleri, diğer işçiden ise haber alınamadığı öğrenildi.

Arama çalışmalarına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte devam edildi.

Enerji hatlarındaki arızayı onarmak için Karasu Barajı göletine açılan teknenin alabora olması sonucu kaybolan TEDAŞ Aşkale Şantiyesi'nde görevli Şantiye Şefi Mustafa Arifoğulları, işçiler Ahmet Sait Turan, Şahin Baykal, Feridun Öztürk ve Rıdvan Akım'ı arama ve kurtarma çalışmalarına ara verildi. Malatya'dan gelen helikopter ve sivil savunma ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları 00.30 itibariyle sonlandırılırken, çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte devam edilmek üzere ara verildi.

Olayı duyduktan sonra bölgeye gelen işçi yakınları sinir krizi geçirirken, arama kurtarma çalışmaların geç başlatıldığını öne sürerek görevlilere tepki gösterdi. Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde baraj gölünde kaybolan 5 TEDAŞ görevlisi arama çalışmaları devam ediyor.

.Çalışmalara Helikopter de Katıldı

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Karasu Barajı göletine açılan teknenin alabora olması sonucu kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarına Malatya'dan gelen bir helikopter de havadan destek verdi.

Editör: TE Bilişim