İki ülkeye de uygulanan Amerikan yaptırımlarına rağmen, İran Venezuela'ya başka bir ticaret gemisi daha gönderdi. AIS verilerinegöre, İran bayraklı yük gemisi Golsan Mayıs ayı ortasında İran'dan ayrıldı ve şu anda Venezuela kıyılarına doğru seyrediyor.

Denizcilik veri danışmanlığı TankerTrackers.com, Golsan'ın Petroleos de Venezuela (PDVSA) rafinerilerinden birini onarmak için gerekli parçaları taşıdığına inanıyor. Yaptırımlar ve ihmaller nedeniyle, PDVSA'nın rafinaj kapasitesi keskin bir şekilde azaldı ve bu da ülkede benzin kıtlığına yol açtı. Zaten Amerikan yaptırımlarıyla karşı karşıya olan İran'ın, daha önce PDVSA'ya hava taşımacılığı ile rafineri onarımları için malzeme sağladığına inanılıyor.

Sevkiyat, İran'ın Mayıs ayında Venezuella hükümetine sağladığı beş tanker yakıt sevkiyatından hemen sonra gerçekleşiyor. Bu teslimatlar, Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro'nun hükümetine karşı çıkan Trump yönetiminden kınanmıştı. Tankerler - Fortune, Forest, Faxon, Petunia ve Clavel İran'a geri dönüyor. Reuters, İran'ın Venezuela'ya ayda yaklaşık iki ila üç yük gemi yakıt göndermeye devam edebileceğini bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela ile ticaret yasağını uygulamak için katı bir yaklaşım benimsedi. Kısa süre önce, PDVSA ile petrol ticareti iddiasıyla bağlantılı olarak dört Yunan tanker operatörüne ve dört gemiye yaptırım uyguladı; Cuma günü, bu firmalardan ikisi Venezuela petrolunden vazgeçmeyi kabul ettikten sonralisteden çıkarıldı. Fakat aynı gün yaptırım listesine Delos Voyager Denizcilik ve Romina Denizcilik Şirketi olmak üzere iki şirket daha eklendi.

İran’a ABD tarafından zaten ağır bir şekilde yaptırım uygulandığından, Venezuela'ya yanaşanİran gemileri için ek mali veya yasal ceza uygulanamaktadır. İran ABD'yi açık denizlerdeki ticaret gemilerine karşı eylemde bulunmasına karşı uyardı ve yarı resmi bir kaynak (NOOR) geçtiğimiz günlerde herhangi bir ABD eylemi ile karşılaşıldığı takdirde İran ordusunun ABD ticaret gemilerine saldırı planlayacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim