İran,Venezuela’da  Süpermarket Zinciri Açılıyor! 

İran kargo gemisi Golsan, Venezela La Guaira limanına yanaştı ve her iki ülkede için uygulanan Amerikan yaptırımlarına rağmen yardım yükünü boşaltmaya başladı.

Karakas'taki İran konsolosluğuna göre Golsan, Venezuela'daki ilk İran süpermarketini tedarik etmek amacıyla yiyecek taşıyor. Golsan, mayıs ayı sonunda teslim edilen ve çok konuşulan bir dizi İran akaryakıt tankerinden sonra Venezuela'ya ulaşan altıncı İran sevkiyat gemisi oldu.

Ekstra Venezuela’nın bildirdiğine göre, "Megasis" markalı İran süpermarketinin Caracas eteklerindeki Universidad Metropolitana yakınında modernleşmekte ve gelişmekte olan Terrazas del Ávila bölgesinde kuruluyor. Bu satış noktasının ülke çapında açılması beklenen birkaç noktadan ilki olacağı detaylar arasında. İyi tedarik edilecek bu süpermarket zinciri, Venezuela'daki Amerikan yaptırımları nedeniyle oluşan kalıcı ve ciddi temel mal eksikliklerini dengelemeye yardımcı olma amacı güdüyor.

Venezuela, petrol sektörü ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro rejiminin ana gelir kaynağı olan devlet petrol şirketi PDVSA üzerinde sıkı Amerikan yaptırımlarıyla karşı karşıya. Trump yönetimi Maduro'nun yetkisinin, Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido'nun ele geçirmesini istiyor.

ABD tarafından finanse edilen haber kanalı Radio Farda'ya göre, bazı İran vatandaşları sosyal medyada gıda sevkiyatına yönelik eleştirileri dile getirdi. İran ekonomisi de yaptırımlar nedeniyle büyük zarar gördü ve bazı yorumcular hükümetlerinin İranlıların da ihtiyaç duyduğu bir zamanda yurtdışına kaynak gönderdiğinden şikayet ettiler.

Editör: TE Bilişim