Sudan Yönetimi, İran gemilerinin 7 Aralık'ta Sudan limanına varacağını bildirdi. Sudan ordu sözcüsü Halid Saad, İran gemilerinin Sudan'a geliş tarihindeki ertelemenin İran kaynaklı olduğunu söyledi.

Sudan Donanması'nın savaş gemilerini, tüm dünya ülkelerinin donanmalarıyla denizcilikte askeri işbirliği çerçevesinde kabul ettiğini ifade eden Saad, akaryakıt ve lojistik malzeme temininin, gemilerin ziyaret amaçları arasında yer aldığını belirtti.

"PAKİSTAN GEMİLERİ KORSANLIKLA MÜCADELE İÇİN BURADA"
 
İran gemilerinin sayısı ve tipine ilişkin bilgi vermeyen Saad, Sudan limanına ulaşan Pakistan gemilerinin korsanlıkla mücadele çerçevesinde ülkeye geldiğini kaydetti. Pakistan gemilerinin iki gün Sudan'da kalması bekleniyor.

SUDAN VE İRAN ARASINDA DOSTLUK İLİŞKİSİ SÖZ KONUSU
 
Sudan yönetiminin İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen bir hava saldırısı olduğunu belirttiği başkent Hartum'daki Yermük silah fabrikasında meydana gelen patlamaların ardından İran donanmasına ait 2 savaş gemisinin Sudan'daki bir limana demirlemesi İran ve Sudan arasında askeri işbirliği olabileceği iddialarını gündeme getirmişti. Sudan, bu iddiaları yalanlayarak, İran gemilerinin Sudan ve İran donanmaları arasındaki dostluk ilişkileri çerçevesinde Sudan limanına demirlediğini açıklamıştı.
Editör: TE Bilişim