İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava şartları nedeniyle yapılamayan bir sefer sonrası yolcuların tepki göstermeleri ve bununla ilgili bazı haberlerin medyada yayınlanması üzerine açıklama yaptı. Kabataş-Bursa seferini yapacak deniz otobüsü yerine yolcuların hızlı feribota yönlendirilmesinin yolcular tarafından yanlış yorumlandığının belirtildiği açıklamada, aktarma yapmak istemeyen yolculara paralarının iade edildiği belirtildi.

İDO’nun 8 Kasım 2012 günü 18.30 kalkan Kabataş-Bursa seferinin hava şartları nedeniyle yapılamaması üzerine, yolcuların hızlı feribota yönlendirilmesi yolcular tarafından tepki ile karşılanmıştı.

İDO’dan yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili bilgi verildi. Açıklamada, seferin şiddetli poyraz ve fırtına nedeniyle oluşan hava şartlarının, dış hatlarda deniz otobüsü seferini gerçekleştirmeye uygun olmadığı gerekçesiyle yapılamadığı belirtildi. Bu nedenle yolcuların 20.30’da Yenikapı’dan Bursa’ya yapılacak hızlı feribot seferine transfer edilmek istendiği ancak bazı yolcuların tepki gösterdiği belirtilen açıklamada “Yolcularımıza hava muhalefetinden kaynaklanan bu rötarla ve uygulanacak yeni ulaşım şekliyle ilgili bilgi hemen o esnada verilmiş ve bu şekilde aktarmayla gitmek istemeyenlere de paraları iade edilmiştir. Buna rağmen bazı yolcularımızın deniz otobüsünü terk etmek istememesi, 'O sefer boş olduğu için buna aktarıyorsunuz' gibi şikayetleri, gecikmeden dolayı tepkileri ve eylemleri olmuştur. Bu şikayetlerin, yolcularımızı mağdur etmemek gayretiyle, bizim için çok daha yüksek maliyetli bir seçeneğe yönlendirme yapmamıza rağmen gerçekleşmesi bizi ayrıca üzmüştür.” denildi.

Açıklamada, İDO için önceliğin yolcu güvenliği olduğu, o hava şartlarında tek alternatifin hızlı feribot olduğu ve isteyen yolculara da bilet iadesi imkânı sağlandığı dile getirildi.


Editör: TE Bilişim