Dünya denizcileri İstanbul’da

Dünya feribot işletmecilerini çatısı altında toplayan tek örgüt olan Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliği’nin (Interferry) 34’üncü konferansı İstanbul’da başladı.

14-17 Ekim 2009 tarihleri arasında, İDO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen “2009 Interferry İstanbul”a, denizcilik alanında söz sahibi 25 ülkeden 215 büyük işletmenin üst düzey yöneticileri katılıyor.

Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliği’nin (Interferry) yaklaşık 30 yılı aşkın tarihinde ilk kez bir Türk yöneticinin, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy’un oybirliği ile başkanlığa seçilmesiyle başlayan süreç, Türkiye’yi denizcilerin buluşma noktası haline getirdi. Interferry’nin Genel Kurulu niteliğindeki konferans, 14-17 Ekim 2009 tarihleri arasında, İDO’nun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenleniyor.

Dünya denizcilik sektörüne yön veren şirketlerin üst düzey yöneticilerini İstanbul’da ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Interferry Başkanı ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, “Çeşitli ülkelerin üst düzey şirket yöneticilerin Türkiye’ye gelmesi, ülkemiz açısından gurur kaynağı olduğu kadar, Türkiye’ nin tanıtımı için de bulunmaz bir fırsat yaratmaktadır” dedi.

Bu büyük organizasyonun Türkiye’de yapılmasında, son yıllarda gösterdiği hızlı atılımlarla “Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Şirketi” haline gelme başarısını gösteren İDO’nun uluslararası saygınlığının önemli rolü olduğuna dikkat çeken Paksoy, 2009 Interferry İstanbul toplantısını, İDO’nun uluslararası düzeyde gördüğü takdirin somut bir kanıtı olarak değerlendirdiğini söyledi.

Paksoy: “Hızlı adımlarla ilerliyoruz”

Interferry Başkanı ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
“Interferry Başkanlığı ile denizcilerin bu büyük buluşmasına İstanbul’da ev sahipliği yapabiliyor olmamız, ülkemizin dünya denizcilik sektöründeki algısı ve değişen konumu açısından büyük önem taşıyor. ‘2009 Interferry İstanbul’ ile dünya denizciliğinin kalbi kentimizde atıyor. Interferry, büyük bir işletme yapısını çatısı altında barındıran, sektörün tek örgütü. Bu prestijli oluşum, Uluslararası Denizcilik Örgütü İMO’da ‘Danışman’, Avrupa Birliği nezdinde ise ‘Gözlemci’ statüsünde bulunuyor. Bu yanıyla Türk denizcilik sektörünün dünyadaki yeri ve gücü açısından, yıllardır özlemini duyduğumuz noktaya hızlı adımlarla ilerliyoruz. 2009 Interferry İstanbul buluşmasını bu perspektiften değerlendirmek gerekir.”

Ahmet Paksoy, 100 milyon yolcu ve 6,5 milyon araç taşıyan İDO’nun “Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Şirketi” unvanı ve sahip olduğu know-how ile uluslararası platformda başarılarıyla kabul ve takdir gördüğünü belirterek, bu yanıyla “örnek oyuncu” olan şirketin atmış olduğu adımları, markalaşmaya dönük önemli bir süreç olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

2009 Interferry İstanbul: “Zor Zamanlarda Doğru Rotayı Seçmek”

2009 Interferry Konferansı’nın bu yılki ana teması ‘Zor Zamanlarda Doğru Rotayı Seçmek’. Bu ana başlık altında; başta ekonomik krizin feribot ve deniz taşımacılığı sektöründe yarattığı etkiler, operasyon ve risk yönetimi, petrol fiyatları, çevre sorunları, alternatif üretim ve finansman modelleri ile gibi pek çok önemli konular masaya yatırılarak, denizcilik alanındaki yeni açılımlar değerlendirilecek.

Toplantıya, dünyanın önde gelen gemi mimari tasarım şirketlerinden Ellit Bay Design Group Kurucusu John Waterhouse, uluslararası taşımacılık sektöründe dünyanın uzmanlaşmış en önemli bankası olan DVB’in ( Deutsche Verkehrs Bank) üst düzey temsilcileri, İsveç’in en büyük Ro-Ro taşımacılık şirketi Stena RoRo, Kanadalı feribot şirketi BC Ferry Services Inc ile güç ve özdevinim teknolojilerinde bir dünya lideri olan ABB Industry Oy Power Electronics’in yanı sıra pek çok sektör lideri kişi ve kurum katılıyor.

2009 Interferry İstanbul, dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz döneminde yeni pazar arayışlarını sürdüren Türk denizcilik şirketlerinin, sektörün uluslararası temsilcileriyle İstanbul’da biraraya gelme şansına kavuşması açısından da özel önem taşıyor.

 

Interferry 1976'da Kuruldu

INTERFERRY 1976 yılında Uluslararası Deniz Taşımacıları Birliği adıyla yolcu taşımacılığı sektöründe ve bağlı sektörlerde araştırmalar yapmak, bilgi ve gelişmeleri takip etmek, üyeler arası bilgi ve teknolojik değişim ile uluslararası işbirliğini sağlamak amacıyla kuruldu. Birlik adını, 2001 yılında sektördeki küresel gelişmelere uygun olarak INTERFERRY olarak değiştirdi. Dünyanın 25 ülkesinden 215 denizyolu işletmesinin  üye olduğu INTERFERRY, taşımacılık ve bağlı bulunduğu sektörlerde dünyanın önemli kuruluşları arasında yer alıyor.  INTERFERRY üyeleri arasında feribot işletmecileri, uluslararası gemi inşa şirketleri ile yan sanayi firmaları yer alıyor. Dünya feribot işletmeciliği alanında düzenleyici kurum konumundaki INTERFERRY, Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO ile Avrupa Birliği nezdinde “Danışman” ve “Gözlemci” statüsünde bulunuyor.

İdo INTERFERRY'de Başkanlık Koltuğunda

1987 yılında kurulan İDO, Marmara’da toplam 34 hatta 85 noktaya hizmet götürmektedir. 2005 yılı Şubat ayında Türkiye Şehir Hatları İşletmesi’ni devralan İDO, bugün toplam 105 gemi ile dünyanın en büyük araç ve yolcu taşımacılık şirketidir. İDO, Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliği Interferry üyesidir.

Editör: TE Bilişim