İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Ahmetbeyli beldesi Baradan mevkisinde, kaçakları taşıyan 'Salior' adlı teknenin batması sonucu 61 kişi hayatını kaybetti.

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: 'Saat 05.30 civarında batan tekneden ikisi kaptan ve yardımcısı, ikisi çocuk ve bir kadın olmak üzere 46 kişi kurtarılmıştır. 11 erkek, 18 kadın, 28 çocuk ve 3 bebek olmak üzere toplam ölü sayısı 61’dir. Kurtarılan Filistin ve Suriyeli kaçaklar Ahmetbeyli Jandarma Karakolu'na getirilmiş, sağlık kontrolünden geçirilmiş, iki kişi hastaneye sevk edilmiştir. Kurtarılanların beslenme ve giyim ihtiyaçları karşılanmıştır. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam etmektedir.'

Bu arada kurtulan 46 kişi arasındaki Türk vatandaşları organizatör M.M. ve teknenin kaptanı B.Y.'nin gözaltına alındığı, insan kaçakçılığı ve ölüme sebebiyet verme suçlamalarıyla işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

PES DEDİRTEN SAVUNMA: TURA ÇIKMIŞTIK

Teknenİn İstanbul'dan bir tersaneden kaptan Burhan Y. ve yardımcısı Mustafa M. tarafından kiralandığı öğrenildi. İzmir'e getirilen teknenin arıza yaptığı, kaptan ve yardımcısı tarafından onarıldıktan sonra mültecilerin alındığı belirtildi. Bu arada kaptan ilk ifadesinde 'Bu tekne tur teknesi. Gelenlerle tur düzenleyecektik' dediği de öğrenildi. Kaçakların bağlantı kurduğu diğer insan tacirlerinin kimlikleri ve kaldıkları otellerin belirlenmesi için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim