Kimileri, Titanik'in rotasında yolculuğa çıktı, kimileri, 3 boyutlu olarak yeniden gösterime giren filmini bir kez daha izledi.
 
Ancak en kalıcı etkinliklerden biri, Titanik'in imal edildiği Belfast kentinde yapıldı. "Batmaz" denilen ancak ilk seferinde buzdağına çarparak sulara gömülen gemi için imal edildiği tersanenin bulunduğu alan müzeye çevrildi.
 
Tüm Hikayesi Gözler Önüne Seriliyor
 
Müze, Titanik'in iki yıl süren inşaasından başlayarak Atlas Okyanusu'nda sulara gömüldüğü feci sona kadar bütün hikâyesini gözler önüne seriyor.
 
6 katlı binada ziyaretçiler, geminin orjinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilen kısımlarını dolaşma imkânına sahip.  Müzeye gelenler o döneme ait filmleri izleyebiliyor, ya da yeni video gösterimleriyle, o günlerin havasını hissediyor.
 
154 Milyon Dolar Harcandı
 
Odalar, oyun ve yemek salonlarının dekorasyonu ile merdivenler, döşemeler için yıllar süren titiz araştırmaların sonucu olan müzenin maliyeti de 154 milyon doları bulmuş.
 
Müzede gemiden gönderilen mektuplardan, batarken çekilen son şifreli mesaja, odaların anahtarlarından, balo salonu merdivenine kadar pekçok orijinal parça da bulunuyor.
 
Belfast'ın yeni simgesi olması beklenen müzeyi yılda 125 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilişim