İndirimli Tek Yol Gidiş biletine ilgi büyük

UN Ro-Ro Genel Müdürü Kaptan Cemil Bayülgen, 1 Şubat'ta Pendik ve Ambarlı'daki UN Ro-Ro limanlarından Trieste'ye başlatılan 'İndirimli Tek Yol Gidiş' bilet uygulamasının büyük ilgi gördüğünü söyledi.
 
Kombine taşımacılığın en iyi örneğini veren UN Ro-Ro İşletmeleri, tarifeli Ro-Ro seferleri ile 52 saatte Avrupa'ya ulaşım sağlıyor.

UN Ro-Ro'nun kara, deniz, demir ve havayolunun bir arada kullanıldığı bir benzeri olmayan sistemi ile treylerler denizden, şoförler havadan taşınıyor. Böylece aileleri ile daha fazla vakit geçirme şansı bulan şoförler, bu sistem sayesinde çok daha insani koşullarda yaşamlarına devam edebiliyorlar.

UN Ro-Ro Genel Müdürü Kaptan Cemil Bayülgen, 1 Şubat 2009 tarihinde başlattıkları peşin ödenmek koşulu ile Pendik ve Ambarlı'daki UN Ro-Ro limanlarından Trieste'ye "İndirimli Tek Yol Gidiş" bilet uygulamasının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bayülgen, cumartesi günleri hariç olmak üzere her gün Pendik'ten kalkacak gemilerde tek yol bilet fiyatının komple araç için 900 euro, kamyon römork için 950 euro ve Ambarlı'dan kalkacak gemilerde ise komple araç için 750 euro, kamyon römork için 800 euro olarak uygulandığını belirtti.

Araçların Avrupa'ya çıkışlarında esneklik ve ekonomi sağlayacağına inandıkları uygulamanın hayırlı olmasını dilediklerini belirten Kaptan Cemil Bayülgen şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği'nce (AB) yeni yılda yürürlüğe koyulan, TIR karnesi bilgilerinin elektronik ortamda önceden beyanı işlemi (NCTS) Trieste Gümrüğü'nde 5 Ocak 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Gerekli izni alacak olan her forwarder-spedition tarafından yapılması mümkün olan bu beyan işlemi, halen Trieste Limanı'nda Billitz firmasınca 8 euro bedel karşılığında yapılmaktayken, yaptığımız görüşmeler sonucunda daha ocak ayı içerisinde 5 euroya indirilmiştir. TIR karnesi ve ilgili taşıma belgeleri gemiye biniş esnasında acenteliğimize eksiksiz olarak teslim edildiği takdirde, araçlarınız Trieste'ye varmadan işlemler tamamlanmaktadır."
 
Vergisiz motorin satışı
 

Ocak ayının sonundan itibaren UN Ro-Ro Pendik Akaryakıt İstasyonu'ndan, eskiden olduğu gibi ihracat rejimi kapsamında yurt dışına çıkarılacak eşyayı taşıyan araçlara, yurt dışına çıkışlarında araçların ve soğutucu ünitelerin standart yakıt deposu miktarlarını aşmamak kaydıyla vergisiz motorin satışına başladıklarını hatırlatan Kaptan Cemil Bayülgen sözlerine şöyle devam etti:

"İçinde bulunduğumuz olağanüstü zor koşullarda şirket olarak UN Ro-Ro'yu tercih eden tüm müşterilere azami desteği sağlamaya çalışmaktayız. Bu meyanda 1 Kasım 2008'den itibaren yürürlüğe koyduğumuz her 10 biletli taşımaya 1 bedelsiz bilet uygulamasını süresiz olarak uzatarak aynen sürdürmekteyiz. Önemle vurgulamak isteriz ki; Ro-Ro ile gidiş maliyetiniz, bugünkü geçerli navlun fiyatlarımız ve 10‘a 1 bedelsiz uygulamamız ile, İstanbul'dan Avrupa'ya yapılan taşımalarda, amortisman, lastik aşınma, yedek parça, bakım tutum v.s doğrudan giderler bazında hesaplanmaksızın direkt karayolu maliyetinden daha ucuza gelmektedir. Avrupa'ya her bakımdan Ro-Ro çok daha ekonomik hale gelmiştir."

Editör: TE Bilişim