Mersin'de bir kadın, indiği otobüsten bagajını aldıktan sonra yolda giderken aynı otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.

Mersin-Adıyaman seferini yapan özel bir yolcu otobüsü, Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Hal Kompleksi kavşağına geldiğinde, Şefinaz Türkeç (65) otobüsten inip bagajdan eşyalarını alıp yürümeye başladı. Bu sırada 02 DB 238 plakalı Şahin Darılmaz yönetimindeki otobüsün hareket etmesi sonucu, Şefinaz Türkeç aracın altında kalarak feci şekilde can verdi.

Çevredeki esnafın durumu fark edip otobüs şoförünü uyarması sonucunda otobüs durdu. Otobüs şoförü Şahin Darılmaz ve çevre esnafı aracın altında kalan Türkeç'i çıkartmak istedi. Ancak hayatını kaybeden Türkeç'in cansız bedeni çıkartılamadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 sağlık görevlileri ve 155 polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen görevliler de cesedi çıkartamayınca itfaiye ve kurtarma ekiplerinden yardım istedi.

Kurtarma ekiplerinin yarım saat süren çalışmasından sonra otobüsün Şefinaz Türkeç'in cansız bedeni otobüsün altından çıkartılarak Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıdı.

Kazayı haber alıp olay yerine koşan yakınları sinir krizi geçirdi. 122 sağlık görevlileri Türkeç’in yakınlarına müdahale etti.

Olaya karışan otobüs şöförü polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Cihan
Kaynak: cha