Geleceğin aydınlanma sistemi olarak tanımlanan Led teknolojisi alanında çözümler sunan İnan Enerji, Cuma günü gerçekleştireceği açılışla Senled'i kamuoyuna tanıtacak.

SENLED tanıtımı ve açılışı, 30 Mart Cuma günü 14-18 Saatleri arasında Dünya Ticaret Merkezi A1 Blok Kat 8 No: 293 adresinde gerçekleştirilecek.

İnan Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnan; DenizHaber'e yaptığı açıklamada; "Türkiye’de üretilmekte olan enerjinin %20’si aydınlatma amacı ile kullanılmaktadır. Yaklaşık tutarı 11.000 MW, yani 12 adet Keban Barajı’nın ürettiği enerjiye eşdeğerdir. Ülkemiz 2014 yılı itibariyle sodyum buharlı aydınlatıcıların üretimi ve satışının yasaklanması nedeniyle Led sistemi aydınlatmaya geçilecektir. Bu sistemde %80 enerji tasarrufu olmakla birlikte 200w’lık lamba ile 60w’lık Led lambanın ışık yansıması farkını ve canlılığını göreceksiniz. İ.T.Ü. Enerji Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında kalite standartlarında 10yıl garanti verdiğimiz Led Armatürlerinin ana maddesi safir taşı olduğundan çevre dostu ve kanserojen üretmemektedir. Bu yeni gelişimin hızlandırılması startı verdiği Kamu Kurum Kuruluşları ve Özel sektör düzeyinde hizmet vererek bir ilki başlatmak istiyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim