Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği (IMPA) 22. Genel Kurulu, Panama Kanalı Kılavuz Kaptanları ev sahipliğinde Panama City'de başladı.

IMPA genel kuruluna Türkiye'yi temsilen Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı İsmail Akpınar'da Katılıyor. 12 yıldan beri IMPA Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Baş Kılavuz Kaptanlarından Cahit İstikbal'de kongrede yapılacak başkanlık seçimlerinde aday.

Başkanlık için Kanadalı  Kaptan Simon Pelletier ile yarışacak IMPA Başkan yardımcısı ve başkan adayı Kaptan Cahit İstikbal denizhaber.com'a verdiği beyanatta "eşit şartlarda olmasakta burada ülkemiz adına iyi bir tanıtım gerçekleştirdik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle burada Türkiye adına iyi bir tanıtım yapan SeaNews Dergisine,  bize destek olan İTÜ Denizclik Fakültesi Dekanı Sayın Prof Dr. Nil Güler'e, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Suat Hayri Aka'ya, telefonla arayıp destek ve başarı dileklerini ileten Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Kalkavan'a, Yurt dışı çalışmalara desteğini hiç bir zaman esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Genel Müdürü Sayın Salih Orakçı'ya, Türk Kılavuz Kaptanları Derneğine ve Başkanı Sayın İsmail Akpınar'a  bu konuda gönlü ile bizimle beraber olan herkese teşekkür ederim"dedi..

Bugün başlayan IMPA toplantısı açılışında SeaNews Dergisi  katılımcı ülke delegelerine dağıtıldı ve büyük ilgi gördü. SeaNews IALA Genel Sekreteri Gary Prosser'dan tutun IMPA Başkanı, Yönetim Kurulu, Panama Denizcilik İdaresine kadar herkesin elindeydi.

Denizhaber.com ve SeaNews Dergisi olarak yarın yapılacak seçimlerde,  başkan adayı Kaptan Cahit İstikbal'e başarılar diliyoruz

Editör: TE Bilişim