Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Umut ŞENTÜRK IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkanlığına seçildi

Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) alt komitelerinden biri olan Ship Systems & Equipment (SSE) 6. Dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkanlığı’na Umut ŞENTÜRK seçildi.

IMO Alt Komitesi SSE'nin Başkanlığına aynı komitenin Başkan Yardımcılığını yürüten Umut ŞENTÜRK seçildi. Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) alt komitelerinden biri olan Ship Systems & Equipment (SSE) 6. Dönem toplantısı 65 ülke delegasyonu ve 25 uluslararası hükümet dışı kuruluşun (NGO) katılımı ile 04-08 Mart 2019 tarihlerinde IMO’nun Londra’da bulunan merkezinde gerçekleşti.  Ship Systems & Equipment (SSE) 6. Dönem toplantısının son gününde yapılan Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı seçimlerinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Ülkemiz adayı olarak Umut ŞENTÜRK, Japonya’nın önerisi ardından Panama, Amerika, Birleşik Arap Emirlilkleri, Venezuella, Fas, Kanada, İlgiltere başta olmak üzere birçok ülkenin genel desteği ile SSE Komite Başkanı (Chairman) olarak seçildi.

Toplantıya Türkiye adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Umut ŞENTÜRK ile Deniz Endüstrisi Dairesi Koordinatörü Gökhan AYYILDIZ, IMO Uzman Temsilcisi Burak AYKAN ve Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş.‘den Bayrak Devleti Onayları Birim Yöneticisi Aykut YILMAZ katıldı. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Umut ŞENTÜRK Başkan Yardımcısı olarak katıldığı son SSE Alt Komitesi toplantısında yoğun bir gündeme sahip olan LSA Çalışma Grubuna Başkanlık etti ve uzun süredir çözüm bekleyen birçok konuda önemli gelişmeler kaydedildi.

LSA Çalışma Grubunda yürütülen ve önemli gelişmeler sağlanan çalışmalar arasında filikalar ve can sallarında havalandırma ile ilgili değişiklikler öngören LSA Kodundaki Kısım IV değişiklikleri, SOLAS Kısım II-1 ve III Alternatif Dizayn ve Donanımları ile ilgili esas alınacak Emniyet Hedefleri ve Fonksiyonel Gereklilikler Rehberi ve Kutup Bölgelerine sefer düzenleyen gemiler için, SOLAS ve MARPOL’ün altında zorunlu hale getirilen Polar Kod’un 8.3 Kısmı için hazırlanan Can Kurtarma Araçları ve Donanımları Rehberi yer almaktadır.

Editör: TE Bilişim